U Rusiji počela velika provera borbene gotovosti Centralnog i Istočnog vojnog okruga

Izvor: Vostok.rs, 20.Avg.2018, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Rusiji počela velika provera borbene gotovosti Centralnog i Istočnog vojnog okruga

Započela je iznenadna kontrola borbene gotovosti u delovima Centralnog i Istočnog vojnog okruga, vazduhoplovnih snaga, strateške avijacije i vojnog transporta. Odgovarajuću naredbu je izdao predsednik Vladimir Putin.

Prema rečima ministra odbrane Sergeja Šojgua, provera obuhvata kompleks od 16 specijalnih vežbi, a održava se uoči velikih vežbi "Vostok-2018".

"Provera borbene gotovosti ćr se održavati od 20. do 25. avgusta. Posebna pažnja će se posvetiti organizaciji i održavanju kontinuiranog i održivog upravljanja trupama i snagama", naglasio je Šojgu.

Vojni komesarijati će takođe biti uključeni u proveru borbene gotovosti vazduhoplova i ispunjavanju zadataka teritorijalne odbrane, rekao je šef Ministarstva odbrane.

Kako se navodi, ministru odbrane je naloženo da se pridržava sigurnosnih zahteva, kako bi se "isključili slučajevi štete na državnoj imovini i sprečio negativan uticaj na prirodno okruženje".

Rezultati vežbe će se uzeti u obzir u ocenjivanju spremnosti jedinica za vežbu "Vostok-2018". Šojgu je takođe saopštio da će ovi manevri biti bez presedana po obimu, a učestvovaće i vojske Kine i Mongolije.


Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

U Rusiji počela iznenadna provera borbene gotovosti

Izvor: Vesti-online.com, 20.Avg.2018

Iznenadna provera borbene gotovosti počela je u delovima Centralnog i Istočnog vojnog okruga, desantnih snaga i vojno-transportne avijacije...Ukaz za iznenadnu proveru dao je predsednik Rusije Vladimir Putin...Prema rečima ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua provera koja obuhvata kompleks od...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.