U RUSIJI NOVI ZAKON: Putin zabranio naplatu komunalnih dugova preko izvršitelja

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2019, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U RUSIJI NOVI ZAKON: Putin zabranio naplatu komunalnih dugova preko izvršitelja

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se zabranjuje naplata komunalnih dugova građana preko izvršitelja.

Zakon predviđa zabranu predaje izvršiteljima prava naplate dugova za komunalne dugove, kako bi se zaštitila prava građana. U objašnjenju zakona stoji da predaja prava neprofesionalnim učesnicima na tržištu oduzima građanima mogućnosti da ospore visinu i zasnovanost duga.

Ipak, dugovi za stambene i komunalne usluge se mogu prebaciti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na profesionalne učesnike na tržištu, uključujući tu organizacije za upravljanje i snabdevanje resursima i stambene korporacije.

Obaveštenje o naplati duga treba da bude poslato najmanje 10 dana pre naplate.

Zakon zabranjuje raspodelu duga među drugim stanarima zgrade.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Rusija zabranila naplatu komunalnih dugova preko izvršitelja

Izvor: B92, 28.Jul.2019

Moskva -- Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se zabranjuje naplata komunalnih dugova građana preko izvršitelja...Zakon predviđa zabranu predaje izvršiteljima prava naplate dugova za komunalne dugove, kako bi se zaštitila prava građana. U objašnjenju zakona stoji da predaja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.