U Beogradu, uz poruku da Putin nije Rusija, protest protiv agresije na Ukrajinu

Izvor: Beta, 12.Jun.2022, 14:06

U Beogradu, uz poruku da Putin nije Rusija, protest protiv agresije na Ukrajinu

Neformalna grupa "Rusi, Ukrajinci, Belorusi i Srbi zajedno protiv rata" danas je u centru Beogradu organizovala protestnu akciju "Rusi protiv rata - Dan nezavisnosti od putinizma i diktature Kremlja".Sa skupa ispred hotela "Moskva", na kome su gradjani nosili ukrajinske, srpske i beloruske zastave i transparente kojima se traži prekid agresije Rusije na Ukrajinu, poručeno je da Rusija nije zvanična Moskva i njen predsednik Vladimir Putin.Okupljeni su skandirali "Slava Ukrajini" i "Putin nije Rusija" i zatražili oslobadjanje političkih zatvorenika u Rusiji.Predstavnik te neformalne grupe Peter Nikitin je rekao da je vlast u Rusiji uzurpirala slobodu medija, čitavu ekonomiju, izbore na svim nivoima i pokrenula "krvavi bartoubilački rat protiv Ukrajine".Prema njegovim rečima, okupljeni oštro osudjuju taj rat i žale za desetinama hiljadama stradalih i za onima koji su morali da napuste domove.Rekao je da je danas nacionalni praznik Rusije, 12 jun, te izrazio želju da taj dan bude iduće godine obeležen u Rusiji, ali bez Putina.Na skupu je govorilo i više gradjana, koji su rekli da su napustili Rusiju u kojoj je zabranjena sloboda okupljanja i govora, gde se ljudi hapse.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

`Rusi, Ukrajinci, Belorusi i Srbi zajedno protiv rata`: Putin nije Rusija

Izvor: Beta Video, 12.Jun.2022

BEOGRAD - Sa skupa ispred hotela ``Moskva``, na kome su gradjani nosili ukrajinske, srpske i beloruske zastave i trasparente kojima se traži prekid agresije Rusije na Ukrajinu, poručeno je da Rusija nije zvanična Moskva i njen predsednik Vladimir Putin. Predstavnik neformalane grupe ``Rusi, Ukrajinci,...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.