Treba imati hrabrosti da se sačuva mir: Putin predlaže samit pet stalnih članica SB o svetskim temam

Izvor: Večernje novosti, 23.Jan.2020, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treba imati hrabrosti da se sačuva mir: Putin predlaže samit pet stalnih članica SB o svetskim temam

Predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je danas održavanje samita lidera Rusije, Kine, SAD, Francuske i Britanije 2020. godine kako bi se razgovaralo o svetskim temama Predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je danas održavanje samita lidera Rusije, Kine, SAD, Francuske i Britanije 2020. godine kako bi se razgovaralo o svetskim temama. "Zanemarivanje prošlosti i nesloga u vezi sa pretnjama >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << mogu imati strašne posledice", rekao je Putin na petom Svetskom forumu o holokaustu, preneo je TASS . On je kazao da treba imati hrabrosti ne samo da se to kaže direktno, već i da se učini sve što je u našoj moći da se zaštiti i odbrani mir. Prema njegovom mišljenju, pet sila koje snose posebnu odgovornost za očuvanje civilizacije, mogu i moraju dati primer. Putin je rekao da je sa nekim kolegama već razgovarao o ovoj ideji da bi čuo njihov pozitivan odgovor. Predsednik Rusije je predložio održavanje sastanka šefova država stalnih članica Saveta bezbednosti UN - Rusije, Kine, SAD, Francuske i Britanije u bilo kojoj zemlji i bilo kom mestu na svetu, koje njihove kolege smatraju prikladnim.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin iz Jerusalima pozviva na samit zemalja osnivača UN radi odbrane mira

Izvor: Danas, 23.Jan.2020

Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je danas u Jerusalimu da se ove godine održi samit lidera pet stalih članica Saveta bezbednosti UN radi "odbrane mira" suočenog sa globalnom nestabilnošću.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.