Tramp ne može da me zove prijateljem, a ni ja njega

Izvor: B92, 02.Jun.2017, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tramp ne može da me zove prijateljem, a ni ja njega"

Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je da američkog kolegu Donalda Trampa ne može da smatra prijateljem, jer ga nikada nije sreo.

On je istakao i da se samo nada konstruktivnom radu i dobrom ličnom odnosu sa ekscentričnim milijarderom u ulozi vrhovnog komandanta SAD.

Iako je u više navrata u medijima bilo govora o tome da Putin i Tramp već imaju odlične odnose, iako se zvanično nikada nisu upoznali, ruski predsednik je okončao te spekulacije.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />"Kako bilo ko može da bude prijatelj sa osobom sa kojom se nikada nije upoznao? Mislim da gospodin Tramp ne može mene da zove prijateljom, niti to ja mogu da učinim. Nismo se upoznali. Nikada se nismo ni sreli", rekao je Putin.

On je dodao da generalno simpatiše ljude koje Tramp predstavlja, istakavši da veruje da je američki predsednik iskrena i neposredna osoba.

"Njega ne možemo da gledamo kao tradicionalnog političara. Nikada nije radio u politici. Šansa da vidimo novi pristup je najveća Trampova prednost. Da li se to nekome sviđa ili ne, ali to uglavnom donosi određene dobrobiti", rekao je Putin.

Osvrćući se na Trampove izjave u kampanji, u kojoj je isticao da je neophodno normalizovati odnose između Vašingtona i Moskve, Putin je rekao da je spreman za takav dijalog sa američkim predsednikom.

Ipak, on je dodao i da nije sasvim siguran kako će se stvari odvijati između Rusije i SAD, pošto postoji unutrašnja borba u SAD, koja sprečava poboljšanje odnosa u ključnim oblastima.

Ruski predsednik je odbio da pruži savet Trampu kako da se suoči sa problemima u birokratiji.

"Čoveku kao što je Tramp ne treba nikakav savet, posebno ne u domaćim političkim problemima. Generalno, davati savete kolegama je kontraproduktivno. To im daje za pravo da okrive nekoga drugog ukoliko pogreše u koracima. Ja želim da imam normalne poslovne i lične odnose sa Trampom, kao uostalom i sa svim drugim svetskim liderima", zaključio je Putin.

Dvojica predsednika bi trebalo da se sastanu u nemačkom gradu Hamburgu 7. ili 8. jula, na marginama samita G20.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin: Tramp ne može da me zove prijateljem, a ni ja njega

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Jun.2017

SANKT PETERBURG - Ruski predsjednik Vladimir Putin istakao je da američkog kolegu Donalda Trampa ne može da smatra prijateljem, jer ga nikada nije sreo...On je istakao i da se samo nada konstruktivnom radu i dobrom ličnom odnosu sa ekscentričnim milijarderom u ulozi vrhovnog komandanta SAD...Iako...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.