Svet se oslobađa diktatura koje teraju druge na ekonomsko ropstvo — Putin

Izvor: Vostok.rs, 04.Okt.2023, 23:46

Svet se oslobađa diktatura koje teraju druge na ekonomsko ropstvo — Putin

Svet se postepeno oslobađa izolovanih diktatura koje pokušavaju da nateraju druge u ekonomsko ropstvo, izjavio je u sredu ruski predsednik Vladimir Putin.
„Svet se postepeno oslobađa od diktature finansijskog i ekonomskog modela koji ima za cilj da utera u dugove i ropstvo, da stvara ekonomske kolonije i da čitavim regionima sveta oduzme resurse za razvoj“, izjavio je Putin. Malo ljudi želi takvu budućnost. Zbog toga je izgradnja multipolarnog svetskog poretka koji je demokratskiji, pošteniji i pravedniji za većinu čovečanstva jednostavno neizbežna, istorijski neophodna“, izjavio je on. Putin je naveo da to uključuje i stvaranje jakih ekonomskih osnova za takav globalni sistem. Štaviše, savremene tehnologije otvaraju nove mogućnosti i za ljude i za preduzeća, omogućavajući vladi da uspostavi i podrži javne i finansijske institucije koje odražavaju promenljivu realnost multipolarnog sveta, kao i da razvije pogodnije i bezbednije međunarodne sisteme plaćanja. Zemlje koje upravljaju globalnim valutama su na vrhu "finansijske piramide" i to nije u skladu sa interesima većine, dodao je on. "Snažno očekujem da ćemo uprkos svim trenutnim komplikacijama na međunarodnoj sceni na kraju postići određeni konsenzus, ne ograničavajući se samo na interese zemalja koje trenutno, da tako kažem, vode ovu finansijsku piramidu. To je zapravo jasno jer ovi su očigledno njihove nacionalne valute. Međutim, to ne odgovara današnjim interesima ogromne većine čovečanstva“, izjavio je ruski predsednik. Veoma je važno razraditi zajedničke pristupe u vezi sa sajber-pretnjama, jer su to zajednički problemi, dodao je predsednik, govoreći o problemu sajber kriminala. f

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.