Švajcarska domaćin samita Bajdena i Putina?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2021, 07:14

Švajcarska domaćin samita Bajdena i Putina?

Švajcarska će najverovatnije biti domaćin samita ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog kolege iz SAD Džozefa Bajdena u junu, objavio je juče moskovski "Komersant" pozivajući se na izvore iz ruske vlade.

Bajden, koji je u martu rekao da je mislio da je Putin "ubica", što je izazvalo Moskvu da povuče ambasadora iz Vašingtona na konsultacije, rekao je da bi voleo da razgovara sa Putinom tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << planirane posete Evropi sledećeg meseca, prenosi Rojters.

Bela kuća je saopštila da bi razlike između Vašingtona i Moskve trebalo da budu rešene pre susreta, a Kremlj je odgovorio da razmatra mogućnost održavanja susreta.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i državni sekretar SAD Entoni Blinken će se susresti kasnije ove nedelje na Islandu, što će biti razgovor na najvišem nivou između Moskve i Vašingtona otkako je Bajden preuzeo funkciju predsednika 20. januara.

Očekuje se da će se tokom sastanka Lavrova i Blinkena razgovarati o pripremama za potencijalni susret dva predsednika.

Bajden je predložio da se razgovori sa Putinom održe 15. i 16. juna u nekoj evropskoj zemlji, izvestio je moskovski "Komersant" prošlog meseca.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Ambasador Rusije,   Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Komersant": Srešće se u Švajcarskoj

Izvor: B92, 18.Maj.2021

Moskva -- Švajcarska će najverovatnije biti domaćin samita ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog kolege iz SAD Džozefa Bajdena u junu...Tu informaciju je juče objavio moskovski "Komersant" pozivajući se na izvore iz ruske vlade...Bajden, koji je u martu rekao da je mislio da je Putin "ubica",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.