Stiven Lendman: Obama serijski lažov

Izvor: Vostok.rs, 22.Jun.2015, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiven Lendman: Obama serijski lažov

22.06.2015. -

Američki pisac Stiven Lendman uporedio je lidere Rusije i SAD, a poređenje nije išlo u korist Baraku Obami: Vladimir Putin je čovek od akcije, iskren, dok je predsednik Sjedinjenih Država u suštini „serijski lažov“.

Lendman ovo opširno objašnjava u svom najnovijem članku pod imenom „Putinova iskrenost protiv Obamine dvoličnosti“.

„Putin kaže ono što misli i misli >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << ono što kaže. Njegov stil je direktan. On stoji iza svojih reči“, rekao je američki pisac i novinar.

„Obama je sušta suprotnost — okoreli serijski lažov bez ikakvog kredibiliteta. On kaže jedno, a radi nešto sasvim drugo“, dodao je on.

Lista Obaminih neispunjenih obećanja nema kraja. Ukratko, američki predsednik samo priča u prazno, ali ne radi ništa kako bi to ostvario.

Obama često govori o muslimanima, njihovim pravima i njihovoj dobrobiti. Kada bi predsednik SAD bio čovek od reči, smesta bi prekinuo sve ratove na Bliskom istoku, prestao da destabilizuje zemlje u regionu i da „progoni muslimane i u svojoj državi i van nje“.

Lendman takođe traži od Obame da „okonča šaradu sa takozvanim iranskim programom nuklearnog naoružanja, za koji ceo svet zna da ne postoji“.

Pisac ne zaboravlja da pomene ni takozvane „obojene revolucije“ i „arapsko proleće“. Kada bi se Obama vodio željom za mirom i prosperitetom drugih nacija, „prestao bi da podstiče promene režima u brojnim nezavisnim državama“.

Predsednik SAD voli da se upušta i u retoriku o ljudskim pravima, ali američke obaveštajne agencije su i dalje umešane u masovna špijuniranja koje je razotkrio bivši agent CIA i NSA Edvard Snouden.

Obama bi, da je iskren, „okončao bezrazložno špijuniranje svih koje sprovodi Veliki brat“, ali on to ne čini.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.