Stabilna Ukrajina interes svih

Izvor: B92, 23.Feb.2014, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stabilna Ukrajina interes svih

Berlin/Moskva -- Stabilna Ukrajina je zajednički interes, saglasili su se danas predsednik Rusije Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel.

U telefonskom razgovoru, koji je, kako prenosi Rojters, inicirala nemačka strana, Putin i Merkelova su zaključili da je "važno sačuvati teritorijalni integritet Ukrajine", navodi se u saopštenju iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kabineta nemačke kancelarke.

Najavljeno je, takođe, da će, povodom aktuelne situacije u Ukrajini, redsednik Rusije i nemačka kancelarka biti u stalnom kontaktu.

Do razgovora je došlo nakon jučerašnjeg svrgavanja sa vlasti ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča, čiji je opoziv izglasao Parlament.

Ukrajinski parlamnt je takođe oslobodio zatvora Juliju Timošenko i najavio preveremene predsedničke izbore za 25. maj.

Parlament je za predsednika Ukrajine imenovao predsednika parlamenta Aleksandra Turčinova, bliskog saradnika Julije Timošenko.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.