Šta će biti sa Vagnerom i Prigožinom? Kremlj se oglasio o njihovoj sudbini

Izvor: B92, 11.Jul.2023, 20:15

Šta će biti sa Vagnerom i Prigožinom? Kremlj se oglasio o njihovoj sudbini

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da nema novih informacija o dogovoru o daljoj sudbini ruske paravojne formacije ''Vagner''.

Ostaje i dalje nepoznato i šta će biti sa vlasnikom i osnivačem te grupe, Jevgenijem Prigožinom.

''Nema novih elemenata koje mogu da podelim sa vama na tu temu'', rekao je Pekov, odgovarajući na pitanje novinara da li je još na snazi sporazum prema kojem Prigožin treba da ode u Belorusiju, prenosi TASS.

On je ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istakao da je ruski predsednik Vladimir Putin održao sastanak sa Prigožinom i drugim komandantima Vagnera, koji je potrajao gotovo tri sata i tokom kojeg im je ponudio opcije za uposlenje i upotrebu u borbama.

Dodao je da su Putinovi sagovornici poručili da su ''verne pristalice i vojnici šefa države i vrhovnog komandanta'' i da su spremni da nastave ''borbu za otadžbinu''.

Kremlj je ranije obećao da neće goniti pripadnike Vagnera koji su učestvovali u kratkotrajnoj pobuni Vagnera iz 23. juna, uzimajući u obzir njihove ''borbene zasluge'', kao i da su krivični slučajevi protiv Prigožina odbačeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Peskov: Nema novih informacija o daljoj sudbini Vagnera i Prigožina

Izvor: 24sedam.rs, 11.Jul.2023

Vladimir Putin je 29. juna održao sastanak sa Prigožinom i drugim komandantima Vagnera

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.