Šok: Vraća se Rusko carstvo, Putin predaje Kremlj sinu?

Izvor: B92, 08.Mar.2024, 12:35

Šok: Vraća se Rusko carstvo, Putin "predaje" Kremlj sinu?

U medijima se pojavila nova teorija o planovima ruskog lidera Vladimira Putina, po kojima on sprema svog “tajnog” sina da bude novi ruski car.

Naime, kako piše britanski San, Putinov tajni sin zove se Ivan i sada ima devet godina, a glasine su i da 71-godišnji ruski vladar planira da dve ćerke, jedine za koje se zvanično kaže da su njegovi potomci, postavi za regentkinje na dvoru, onda kada mu se zdravlje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pogorša.

Dalje se tvrdi da Putin želi da nastavi da vlada Rusijom sve dok njegov neotkriveni sin Ivan ne napuni 18 godina, kada bi mogao da mu “preda uzde” Kremlja, ali kao novom caru zemlje.

To bi podrazumevalo promenu ruskog ustava – koji Putin ranije nije imao problema da uređuje, a koji nalaže da predsednik mora da bude stariji od 35 godina.

Ova, kako prenosi britanski lits, pomalo bizarna tvrdnja dolazi od ruskog advokata, bivšeg poslanika i političkog stručnjaka Marka Fejgina (52), koji je svojevremeno predstavljao kultni anti-Putinov pank bend Pusi rajot.

Obraćajući se ukrajinskom TV voditelju Dmitriju Gordonu, koji je prošle nedelje ispitivao Borisa Džonsona u Kijevu, rekao je da Putin ima dva mlada sina sa svojom dugogodišnjom partnerkom gimnastičarkom Alinom Kabajevom (40).

Takođe, rekao je da se priča i da Putin zapravo ima najmanje šestoro dece. Ima dve ćerke koje je dobio u braku s Ljudmilom Putin, Mariju Vorincovu i Katerinu Tihonovu.

Dva sina, navodno, ima sa Kabajevom, stariji Ivan ima devet godina i već ga spremaju da bude novi ruski vladar, dok mlađi Vladimir sada ima samo pet godina.

Ivan je, opet navodno, rođen u ekskluzivnoj privatnoj klinici u Švajcarskoj, dok je Vladimir rođen u Moskvi 2019. godine, a prilikom rođenja oba Putinova sina bila je doktorka Natalija Tibo Kondratjeva.

“San” navodi da je ta lekarka iznenada umrla pre godinu dana, četiri dana pre nego što je njena uloga u navodnom rođenju sinova Kabajeve objavljena u javnosti.

Fejgin tvrdi da je Putinov plan da osvoji još jedan mandat na izborima koji se uskoro održavaju, da bi zatim izvršio “dinastički transfer vlasti u totalitarnom sistemu“.

“Ovo mu je važno“, rekao je. “U narednih 12 godina mora da stvori uslove u sistemu da niko osim njegovih naslednika ne može da bude na čelu države”, dodao je Fejgin, ističući da je apsolutno tačno da Putin ima sinove sa Kabajevom.

Tvrdi da čeka da Ivan napuni 18 godina kako bi mu formalno predao vlast. Fejgin je objasnio da bi Putin zbog toga mogao da izvrši promenu ustava “preko noći“ koja bi omogućila rano nasledstvo u kraljevskom stilu, što bi omogućilo taj plan, jer sada stoji da onaj ko je na čelu Rusije ne sme biti mlađi od 35 godina.

Fejgin je zatim sugerisao da je Rusija previše “seksistička“ da bi Putin predao vlast svojim ćerkama.

Isto bi važilo i za njegovu navodnu tajnu di-džej ćerku Luizu Rozovu – dete za koje se priča da deli sa čistačicom koja je postala multimilionerka, vlasnica banke Svetlana Krivonogih (48).

Veruje se da Luiza, koja ove nedelje puni 21 godinu, studira u zapadnoj prestonici. Ali Fejgin je rekao da će njegove dve javne ćerke "sigurno" biti dovedene na vlast jer su mu "potrebne".

Fejgin je priznao da bi stvari mogle da krenu naopako sa njegovom vizijom Putinovog nameravanog nasledstva Rusije, što bi zavisilo od toga da njegovi saveznici u tajnim službama ostanu lojalni dok on stari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.