Skandal u Hrvatskoj – gore Vučić i Putin; Oglasio se i Vučić FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 14.Feb.2024, 13:54

Skandal u Hrvatskoj – gore Vučić i Putin; Oglasio se i Vučić FOTO/VIDEO

Na manifestaciji koja je održana u Kaštelima u Splitsko-dalmatinskoj županiji u Hrvatskoj, pojavile su se sramne skulpture Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

Učesnici maskenbala su posle defilea spalili lutke sa likovima predsednika Srbije i Rusije.

Kako prenose hrvatski mediji, na 211. karnevalu u Kaštelanima su za sve prošlogodišnje nedaće krivi srpski i ruski predsednik.

Aleksandar Vučić se danas u Nišu osvrnuo i na ovaj događaj. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"S jedne strane žalosno je da spaljuju lutke, ali moram priznati, ja nisam bio posebno nesrećan," rekao je on.

"Čini mi se da uvek pravilno izaberu, spaljivali su mi kuću, gde mi je otac živeo, šta znači jedna lutka. A da smo mi to uradili nekome od njihovih cela Evropa bi se digla na noge. Kod njih je tradicionalno da spaljuju, sve što mogu da spaljuju su lutke," zaključio je on.

Nakon šokantnih fotografija koje su stigle iz Hrvatske, reagovao predsednik SNS i ministar odbrane Srbije Miloš Vučević.

Na skandalozan potez reagovao je i potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Orlić.

Ovo je njegovo saopštenje:

"Spaljivanje 'lutke' sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića na festivalu mržnje u Hrvatskoj, uz slavodobitno orgijanje tamošnjih medija, nije tek još jedan dokaz mržnje koja naveliko prelazi sve granice, pa i one fizičkog uništenja. Ovo je rezultat narastajućih kompleksa koje kod bezumnika izaziva jasan uspeh politike predsednika Vučića, a koji znači jačanje srpske države i snaženje pozicija srpskog naroda. Ujedno, i pokazatelj nemoći: da te uspehe zaustave, ili ih uspore, a čoveka koji važnu istorijsku promenu lično predvodi pokolebaju - ni za sekund.

Njihovu mržnju poznaje dobro srpski narod: ona ga je krvnički, sa ciljem potpunog istrebljenja, ubijala u jamama i logorima, u doba ustaškog režima čak i logorima za decu - nadmašivši u monstruoznosti čak i naciste, sprovodila svoju 'politiku' genocida, a decenijama potom nad srpskim narodom sprovela i etničko čišćenje kakvo Evropa nije videla od Drugog svetskog rata. Ista mržnja je, ustaškom rukom, pobila i mnoge iz familije Vučića, spaljivala im kuće i imanja, pokušala da zatre u potpunosti. Nisu u tome uspeli i zbog toga, očigledno, i danas očajavaju.

Ne mogu nikada, šta god obnevideli od zlobe i besa da su umislili, moći da spreče borbu Aleksandra Vučića za Srbiju, sve njene građane, kao i srpski narod gde god da živi. Kao što ne mogu da ga primoraju da se odrekne prava na istinu - da govori o nevinim srpskim žrtvama i zlikovcima koji ih nose na duši, navedu ga da odustane od svoje namere da poseti Jasenovac. Baš kao što ne mogu da promene činjenicu: da je Aleksandar Vučić prvi srpski predsednik za kog sve navedeno važi, koji je odbio da se dodvorava bilo kome, pristaje na nacionalna poniženja.

Svako je svoje mesto u istoriji zabeležio, tačno po zasluzi: predsednik Aleksandar Vučić borbom, delom i rezultatima, a zlikovci i zločinci sramotom koja je večna. I što je veća njihova mržnja prema predsedniku Srbije, srpski narod je uvek samo još uvereniji - da baš predsednik Vučić radi za naše državne i nacionalne interese, i da je u tom poslu veoma uspešan. Tako će i biti."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SKANDAL U HRVATSKOJ Na karnevalu spaljivali lutke sa likom Vučića i Putina (VIDEO)

Izvor: Blic, 14.Feb.2024

U Kaštel Starom, u Splitsko-dalmatinskoj županiji u Hrvatskoj, juče je održana manifestacija, odnosno maskenbal "Krnjeval", na kojoj su učesnici spalili lutke sa likovima predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.