Si nazvao Putina svojim „starim prijateljem“ tokom razgovora u Pekingu

Izvor: Vostok.rs, 18.Okt.2023, 21:37

Si nazvao Putina svojim „starim prijateljem“ tokom razgovora u Pekingu

 
Kineski predsednik Si Đinping nazvao je ruskog predsednika Vladimira Putina svojim „starim prijateljem“ tokom razgovora u Pekingu.
„Dragi predsedniče Putine, moj stari prijatelju, pozdravljamo Vaše učešće na trećem forumu za međunarodnu saradnju Pojas i put“, izjavio je on obraćajući se ruskom lideru. „Međusobno učešće na velikim diplomatskim događajima čiji su domaćini dve strane je naša velika dugoročna tradicija“, dodao je Si. Treći forum za međunarodnu saradnju Pojas i put, koji se održava u Pekingu od 17. do 18. oktobra, okupio je preko 4.000 ljudi iz preko 140 zemalja. Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je u Kinu kao glavni gost foruma. Inicijativa Pojas i put je koncept koji je predložio kineski predsednik Si Đinping 2013. Cilj je intenziviranje međunarodne trgovine i investicionih projekata koji uključuju veliki broj nacija uz korišćenje kineskog i stranog kapitala. Preko 150 zemalja i 30 međunarodnih organizacija već se pridružilo inicijativi.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS (ž)

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.