Shodno odluci vlade gas neće poskupeti

Izvor: B92, 22.Feb.2022, 10:22

"Shodno odluci vlade gas neće poskupeti"

Nakon što je Vladimir Putin juče priznao otcepljene ukrajinske oblasti kao samostalne države i u njih poslao rusku vojsku, nafta je istog sekunda poskupela.

To je sinoć poručio predsednik Srbije i dodao da se boji toga šta će biti i sa cenom gasa, kojeg pumpamo u skladišta koliko god to možemo.

"Shodno odluci vlade gas neće poskupeti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ni za domaćinstva ni za industriju“, rekao je Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa.

"Vučić i Putin su dogovorili cenu od 270 dolara i Srbija ga nabavlja po toj ceni“, kazao je Bajatović u jutarnjem programu TV Prva.

Prema njegovim rečima, od Rusa kupujemo po toj ceni a od trgovaca uvek uz neku proviziju.

"Siniša Mali je našao neke pare, videćemo da li će biti i nekog rebalansa kasnije u toku godine, neka sredstva je našao i Srbijagas, tako da što se novca ne kuburimo, ali ne možemo baš ni da se razbacujemo“, kaže Bajatović.

Ali nije samo novac u pitanju, već i količina gasa koju možete da kupite, upozorio je direktor Srbijagasa.

"Pola Evrope će da se smrzne, ulozi u toj priči uopšte nisu naivni", istakao je Bajatović.

"Ugovor s Rusijom važi do 1. juna, a mi bismo do polovine aprila morali da potpisujemo novi", kaže Bajatović

"Sada imamo 115 miliona kubika gasa u skladištu, uspeli smo malo da se povratimo, imamo i 165 miliona kubika ruskog", rekao je govoreći o zalihama na koje Srbija može da računa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.