Sastanak Putina i Lukašenka izazvao protest u Minsku

Izvor: RTS, 07.Dec.2019, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak Putina i Lukašenka izazvao protest u Minsku

Sastanak predsednika Rusije i Belorusije, Vladimira Putina i Aleksandra Lukašenka, u Sočiju o produbljenju odnosa dve zemlje izazvao je proteste u Minsku.
Kako navodi AP, više od 1.000 demonstranata, pristalica opozicije, okupilo se u prestonici Belorusije kako bi protestovali zbog bliže integracije s Rusijom, jer, kako tvrdi američka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << agencija, strahuju da bi to moglo da ugrozi nezavisnost koju je njihova zemlja stekla posle raspada Sovjetskog Saveza.

"Ne integraciji", "Belorusija Evropi" uzvikivali su demonstranti dok su marširali Minskom.
Putin i Lukašenko razgovarali su o ekonomskim sporazumima čiji je cilj, kako navodi AP, da se više zbliže dve nekadašnje članice SSSR-a.

Obraćajući se na početku sastanka u Sočiju, Lukašenko je pozvao Putina da nastave isporuke goriva po cenama u Rusiji.
"Samo želimo jednake uslove, ništa drugo", rekao je Lukašenko.
Putin je ukazao na značaj sastanka sa Lukašenkom uoči 20. godišnjice potpisivanja sporazuma o formiranju saveza dve države i prilike da razgovaraju o izgledima za saradnju, prenosi Tas.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dvadeset godina Saveza Rusije i Belorusije

Izvor: Vostok.rs, 08.Dec.2019, 11:48

Predsednik Vladimir Putin uputio je čestitku predsedniku Belorusije Aleksandru Lukašenku povodom 20. godišnjice potpisivanja sporazuma o stvaranju Savezne države, prenose RIA Novosti pozivajući se na pres službu Kremlja. "Istorijska odluka da se zaključi ovaj najvažniji sporazum odražavala...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.