Sastanak Putina i Abea 22. januara

Izvor: Vostok.rs, 15.Jan.2019, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak Putina i Abea 22. januara

Sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i japanskog premijera Šinza Abea biće održan 22. januara, rekao je šef japanske diplomatije Taro Kono. „Tokom današnjih razgovora mi smo pripremili posetu premijera Abea Rusiji. Mi smo se dogovorili da tokom posete Rusiji pregovori na najvišem nivou budu održani 22. Januara, u drugoj polovini dana“, rekao je Kono.
Kako je saopštio Kremlj, Abe dolazi u Moskvu na poziv Putina. Kako se očekuje, oni će razgovarati o razvoju bilateralnih odnosa u političkoj, ekonomskoj i humanitarnoj oblasti, kao i o zaključivanju mirovnog sporazuma između dve države. Ranije je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio na kraju sastanak sa Tarom Konom da Moskva i Tokio i dalje imaju nesuglasice povodom mirovnog sporazuma. Prva runda pregovora ministara Lavrova i Kona o mirovnom sporazumu između Rusije i Japana je održana 14. januara u Moskvi.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.