Sastali se najbliži

Izvor: B92, 15.Sep.2023, 11:28

Sastali se "najbliži"

U Sočiju su danas počeli razgovori ruskog i beloruskog predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Lukašenka.

Lukašenko je dan ranije doleteo u Rusiju.

Kako je prenela beloruska strana, glavne teme sastanka su međunarodna agenda i regionalna pitanja, kao i zajednički zadaci u privredi - u industriji, poljoprivredi i drugim sektorima, i u celini veliki rad u oblasti zamene uvoza.

Tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sastanka beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko predložio je da se ostvari trilateralna saradnja između njegove zemlje, Rusije i Severne Koreje, navodi Belta.

"Pažljivo sam pratio vaše poslednje radne dane pune događaja. Bilo je lepo videti vaš sastanak sa Kim Džong Unom. Mislim da možemo da razmislimo o tome, trilateralnoj saradnji. Severna Koreja, Rusija... Znam da Korejci imaju veliki interes za saradnju sa Rusijom. Mislim da će biti posla za Belorusiju. Imajući u vidu probleme koji postoje", rekao je beloruski lider Vladimiru Putinu.

Sjedinjene Američke Države koriste kasetnu municiju rukama ukrajinske vojske u punom kapacitetu, iako i same to nazivaju zločinom, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom u Sočiju.

"Vašington veruje da je to zločin, ali daje sebi za pravo da to radi. Upravo to je glavni problem međunarodnih odnosa. Zbog toga nam se ogromna većina zemalja pridružuje u borbi za stvaranje multipolarnog sveta", pojašnjava predsednik.

Situacija koju nameću SAD gotovo nikome ne odgovara, pa čak ni saveznicima Vašingtona prema kojima se on odnosi kao prema podređenima, navodi on.

Već 300 hiljada dobrovoljaca prijavilo se za učešće u Specijalnoj vojnoj operaciji (SVO), dodaje Putin i ističe da su ti hrabri ljudi spremni da žrtvuju svoje živote u interesu svoje otadžbine, štiteći interese Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.