SVET DOŽIVLJAVA DRAMATIČNE PROMENE Putin: Dolazi novi pravedniji svetski poredak!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2023, 18:57

"SVET DOŽIVLJAVA DRAMATIČNE PROMENE" Putin: Dolazi novi pravedniji svetski poredak!

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas je primio akreditive novih ambasadora. Izjavio je da svet doživljava dramatične promene, te da unipolarni sistem zamenjuje pravedniji svetski poredak. Govorio je o odnosu sa Nemačkom i Velikom Britanije.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da svet doživljava dramatične promene, te >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da unipolarni sistem zamenjuje pravedniji svetski poredak.

- Svet je u stanju turbulencije i doživljava dramatične promene. Glavni trend je da se nekadašnji unipolarni sistem zamenjuje novim, pravednijim i multipolarnim svetskim poretkom - rekao je Putin na konferenciji za medije, nakon što je primio akreditive novih ambasadora u toj zemlji, prenosi TAŠ.

Naveo je da će Rusija kao stalna članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija nastaviti da doprinosi rešavanju gorućih regionalnih i globalnih problema.

- Uporno branimo formiranje pravičnog sistema međunarodnih ekonomskih odnosa bez nelojalne konkurencije, jednostranih sankcija i politički motivisanih ograničenja - poručio je ruski predsednik.

Govoreći o izraelsko-palestinskom sukobu, Putin je opisao situaciju u Pojasu Gaze kao humanitarnu katastrofu.

- Usled dugotrajne palestinsko-izraelske konfrontacije, ova tragična situacija je postala prava humanitarna katastrofa - rekao je predsednik Rusije.

Putin se dotakao odnosa Rusije i Nemačke, rekavši da su dve zemlje razvijale korisnu saradnju više od pola veka koja je donela korist i Berlinu i Moskvi.

- Ona je donela korist obema državama, a možda i ne samo nama, već celom evropskom kontinentu. Štaviše, energetika je oduvek bila privlačna za bilateralnu saradnju. Naša zemlja je decenijama pouzdano snabdevala Nemačku ekološki prihvatljivim gasnim gorivom, naftom i drugim energentima. Ova saradnja je bukvalno narušena, između ostalog i sabotažama na Severnom toku - rekao je ruski predsednik.

Kada je reč o Velikoj Britaniji, Putin se nada poboljšanju odnosa sa zvaničnim Londonom.

- Trenutna situacija u dijalogu sa Londonom je opštepoznata. Nadajmo se da će se situacija ipak promeniti na bolje u korist naše dve zemlje i naših naroda - poručio je predsednik Rusije.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Putin: Svet doživljava dramatične promene, dolazi pravedniji svetski poredak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2023

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da svet doživljava dramatične promene, te da unipolarni sistem zamenjuje pravedniji svetski poredak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.