SAD: Sukobi sa Rusijom i posle Putina

Izvor: Vostok.rs, 22.Jun.2015, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Sukobi sa Rusijom i posle Putina

22.06.2015. -

Ministar odbrane SAD Ešton Karter izjavio je da će se konfrontacija SAD i njegovih saveznika sa Moskvom nastaviti i nakon povlačenja Vladimira Putina sa čela ruske države, preneo je Rojters.

„Procene o kojima govorim zasnovane su na očekivanjima da Rusija ne može da se promeni ni za vreme Putinove vlasti niti nakon njega“, citira agencija šefa Pentagona koji je juče krenuo u evropsku turneju.

Na pitanje, da li će Putin promeniti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << svoju politiku, šef Pentagona je odgovorio da se tome nada, ali da u to trenutno ne veruje.

Sredinom nedelje u Briselu će se okupiti ministri odbrane Alijanse koji će razmatrati neke tajne dokumente koje je pripremila komanda NATO-a. Zapadna vojna Alijansa namerava pažljivo da proanalizira realne mogućnosti nuklearnog potencijala Moskve

Kao povod je poslužilo saopštenje Vladimira Putina da Rusija namerava da u bliskoj budućnosti popuni svoj vojni arsenal sa 40 novih interkontinentalnih balističkih raketa, sposobnih da eliminišu čak i najsavremenije sisteme protivraketne odbrane.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.