S njegovim zdravljem nešto nije u redu, mislim da znam šta je...

Izvor: B92, 29.Feb.2024, 20:13

"S njegovim zdravljem nešto nije u redu, mislim da znam šta je..."

Tokom razgovora sa Takerom Karlsonom Vladimir Putin je pokušao rukom da smiri nogu koja mu se tresla, što je podstaklo glasine o zdravlju ruskog predsednika.

"Nisam kliničar, ali imam kontakte i prijatelje u istočnoj Evropi koji smatraju da sa medicinske tačke gledišta nešto suštinski nije u redu sa njim. Verovatno ima Parkinsonovu bolest", izjavio je ser Ričard Dirlav, bivši šef MI6.

Dirlav >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je takođe rekao da je nedavna smrt ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog "definitivno ubistvo", prenosi Ekspres.

"A takođe je moguće da je njegova paranoja, potencijalno izazvana bolešću, igrala ulogu u smrti Navaljnog. Verovatno je u pitanju Parkinsonova bolest, koja se, naravno, manifestuje na različite načine, ali ako je čovek paranoičan – a mislim da bi ubistvo Alekseja Navaljnog moglo da sugeriše izvesnu paranoju – to je jedan od simptoma", dodao je on.

Spekulacije o Putinovom zdravlju nisu ništa novo.

U maju 2022. ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov morao je da umiri javnost nakon što su počele glasine da se ruski predsednik leči od raka krvi.

Kasnije te godine bivši šef britanske vojske lord Ričard Denat, sugerisao je da Putinove ruke, koje često pokazuju čudne tragove i promene boje, mogu značiti da je možda bolestan i da prima injekcije.

Inače, Parkinsonova bolest polako oštećuje delove mozga, a glavni simptomi su nekontrolisano drhtanje tela, spori pokreti i ukočeni mišići.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.