Ruski zvaničnici bi trebalo da se voze u automobilima domaće proizvodnje – Putin

Izvor: Vostok.rs, 03.Avg.2023, 19:43

Ruski zvaničnici bi trebalo da se voze u automobilima domaće proizvodnje – Putin

  Predsednik Vladimir Putin predložio je u četvrtak da se ruski državni i opštinski zvaničnici voze u automobilima proizvedenim u Rusiji.
„Ministarstva, agencije, kancelarije [predsedničkog] osoblja su zatražile da nastave sa kupovinom automobila u inostranstvu, da nastave sa ovom praksom“, izjavio je Putin na sastanku sa izvršnim direktorima koji predstavljaju rusku proizvodnu industriju. „Međutim, odgovorio sam da je to potpuno neprihvatljivo i da bi svi ruski zvaničnici trebalo da se voze u automobilima domaće proizvodnje“, dodao je Putin. Prema rečima ruskog predsednika, „na neki način bi mogli biti skromniji od automobila koje smo koristili u prošlosti“. "Nije velika stvar. Naprotiv, biće bolje", nastavio je on. „Naš zvaničnik je divan i oni treba da shvate da moramo težiti razvoju domaćih brendova automobila kao i drugih proizvoda domaće proizvodnje. „Ovo mora da bude glavni pravac za poboljšanje životnog standarda“, dodao je Putin.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.