Ruski premijer pozitivan na koronavirus

Izvor: VOA, 30.Apr.2020, 19:43

Ruski premijer pozitivan na koronavirus

Ruski premijer Mihail Mišustin obavestio je u četvrtak ruskog predsednika Vladimira Putina da je pozitivan na koronavirus i da će privremeno napustiti položaj da bi se oporavio. Mišustin je predložio da njegov zamenik Andrej Belousov bude vršilac dužnosti premijera u njegovom odusustvu. Putin, koji je Mišustina imenovao u januaru, podržao je taj predlog. Mišustin, koji je bio jedan od glavnih koordinatora odgovora Rusije na novi koronavirus, prvi je visoki ruski zvaničnik koji je javno rekao da je zaražen Kovidom 19. Broj obolelih u Rusiji premašio je 100 hiljada. Ruski premijer je o dijagnozi obavestio Putina na video konferenciji, koja je prenošena na televiziji. "Saznao sam da je rezultat na test na koronavirus pozitivan. Potrebno je da se samoizolujem i pratim uputstva lekara. To je neophodno za bezbednost mojih kolega", rekao je Mišustin. Dodao je da će ostati u kontaktu sa članovima vlade i Putinom telefonom i video linkom uprkos zdravstvenom stanju.   Ruski premijer će period samoizolacije provesti u bolnici pod nadzorom lekara, saopštio je njegov portparol.  Putin je Mišustinu poželeo brz oporavak i poručio da njegov slučaj pokazuje da bilo ko može da se zarazi koronavirusom.  U Rusiji je prijavljeno najmanje 1000 žrtava što je mnogo manje od mnogih teško pogođenih zemalja. Od kraja marta su na snazi i restriktivne mere, a ruski lider je upozorio da vrhunac epidemije tek predstoji i da bi moglo da dođe do novog porasta broja slučajeva ako se tokom predstojećih prvomajskih praznika ne budu poštovale postojeće restrikcije.  

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski premijer pozitivan na virus korona

Izvor: Večernje novosti, 30.Apr.2020

Obraćajući se naciji, pozvao je građane da ostanu kod kuće kako bi bilo zaustavljeno širenje epidemije MOSKVA - Ruski premijer Mihail Mišustin saopštio je danas da je pozitivan na korona virus, a predsednik Vladimir Putin je na njegovo mesto privremeno postavio zamenika premijera...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.