Ruski opozicionar u kućnom pritvoru

Izvor: B92, 09.Feb.2013, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski opozicionar u kućnom pritvoru

Moskva -- Ruski sud odredio je kućni pritvor lideru opozicije Sergeju Udaljcovu zbog optužbi da podstiče masovne nerede u cilju svrgnuća predsednika Vladimira Putina.

Sud Basmani u Moskvi je odgovorio na zahtev istražitelja koji su rekli da se Udaljcov (35) ne ponaša kako treba i da ne sarađuje sa vlastima, prenosi AFP.

Sudija je rekao da Udaljcov može pokušati da pobegne u inostranstvo i "pokuša da iznese svoje kriminalne namere".

Lider Levog fronta, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je do sada imao restrikcije po pitanju putovanja koje su ga sprečavale da napusti Moskvu, može dobiti kaznu od 10 godina zatvora.

Vlasti su pokrenule istragu protiv Udaljcova nakon što je državna televizija emitovala u oktobru prošle godine dokumentarni film prema kojem Udaljcov planira ustanak protiv Putinove vlade, podseća francuska agencija. Udaljcov je negirao te optužbe.

Ruski istražni komitet saopštio je juče da Udaljcov ne sarađuje sa vlastima.

"Sergej Udaljcov već dugo ne živi na adresi na kojoj je prijavljen, mobilni telefon mu je često isključen, što otežava posao istražiteljima", saopštio je ovaj komitet.

Komitet je još naveo da Udaljcov "i dalje radi nelegalne stvari", objasnivši da je učestvovao u nedozvoljenom protestu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kućni pritvor za Sergeja Udaljcova

Izvor: Akter, 09.Feb.2013

Ruski sud odredio je kućni pritvor lideru opozicije Sergeju Udaljcovu zbog optužbi da podstiče masovne nerede u cilju svrgnuća predsednika Vladimira Putina

Nastavak na Akter...

Vođa ruske opozicije u kućnom pritvoru

Izvor: Press, 09.Feb.2013

Moskovski sud odredio mu je ta ograničenja kada se tužilaštvo žalilo da je prekršio prethodni dogovor sa sudom po kome mu je bilo zabranjeno da napušta Moskvu...Udaltsov, jedna od najistaknutijih ličnosti u talasu demonstracija koji je nastao 2011, součen je sa optužbama koje ga povezuju sa...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.