Ruski ministar odbrane Šojgu se sastajo sa Kim Džong Unom u Pjongjangu

Izvor: Vostok.rs, 27.Jul.2023, 08:25

Ruski ministar odbrane Šojgu se sastajo sa Kim Džong Unom u Pjongjangu

Severnokorejski lider Kim Džong Un primio je 26. jula u Pjongjangu rusku vojnu delegaciju koju je predvodio ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, javila je Korejska centralna novinska agencija (KCNA).
Sastanak će poslužiti za dalje produbljivanje veza između Rusije i Severne Koreje. Prema KCNA, ruski ministar odbrane je Kim Džong Unu predao ličnu poruku ruskog predsednika Vladimira Putina. Napominje se da je severnokorejski lider izrazio zahvalnost na poruci. Takođe, navodi agencija, Šojgu i Kim Džong Un razmenili su poklone. Kako je saopštila KCNA, strane su razmenile mišljenja o pitanjima nacionalne, regionalne i međunarodne bezbednosti. Agencija je istakla da se ocene dve strane o pitanjima o kojima je razgovarano poklapaju.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.