Ruska flota u punoj borbenoj gotovosti: Sprema se sukob?

Izvor: B92, 17.Apr.2023, 15:03

Ruska flota u punoj borbenoj gotovosti: Sprema se sukob?

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom i razgovarali su o hitnoj proveri pacifičke flote na ruskom dalekom istoku.

Putin je saslušao izveštaj ministra odbrane, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Putin se juče sastao i sa Šojguom, a danas je ministar sačinio izveštaj", istakao je Peskov.

Peskov je, povodom Putinove izjave da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neophodno da ruska flota bude u punoj borbenoj gotovosti, rekao da je vreme turbulentno i da postoji opasnost od regionalnih sukoba, objavio je Sputnjik.

Portparol Kremlja je, komentarišući protest Tokija zbog vojnih manevara Rusije u blizini Kurilskih ostrva, istakao da se sve vojne vežbe izvode potpuno u skladu s međunarodnim pravom. Putin je na sastanku s Šojguom rekao da se snage flote mogu koristiti u konfliktima u bilo kojem pravcu i zamolio ga da obrati pažnju na razvoj i pripremu takvih mera, kako u pacifičkoj floti, tako i u drugim flotama.

Putin je 14. aprila doneo odluku o iznenadnoj proveri snaga Tihookeanske flote koja je podignuta na stanje pripravnosti u punom sastavu. U proveru su uključeni dalekometna avijacija, avijacija Istočnog vojnog okruga i jedinice za podršku. Peskov je naveo, odgovarajući na pitanje novinara, da Putin i Šojgu na današnjem sastanku nisu razgovarali o situaciji u Bahmutu, uključujući mogućnost sticanja potpune ruske kontrole nad tim gradom, preneo je TAS S.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.