Ruska flota bila i ostala neuništivi čuvar granica otadžbine

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 12:40

"Ruska flota bila i ostala neuništivi čuvar granica otadžbine"

Ruska flota bila je i ostala neuništivi čuvar granica otadžbine, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin na paradi u čast Dana ruske mornarice.

Ruski predsednik je čestitao vojnicima, veteranima i svim građanima zemlje Dan Ratne mornarice.

On je napomenuo da je od vremena Petra Velikog mornarica predano i svesrdno služila Rusiji, u njenim analima nalaze se trijumfalne pobede u pomorskim bitkama, obilasci oko sveta i velika geografska otkrića, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izuzetna dostignuća nauke i tehnike.

"Setimo se herojske odbrane Port Artura i Sevastopolja, Petropavlovska i Lenjingrada, hrabrosti pomorske pešadije i mornara koji su branili Moskvu, Staljingrad i Zapolarje, koji su zauzimali mostobrane na Dnjepru i Dunavu", podsetio je Putin, preneo je Sputnjik.

"Istorija razvoja naše mornarice oblikovala je njenu suštinu, njenu glavnu svrhu. To je zaštita otadžbine", naglasio je predsednik Rusije.

Prema njegovim rečima, Rusija dosledno jača moć svoje flote, a samo ove godine u sastav mornarice ušlo je 30 brodova različite klase.

Putin je napomenuo da je ova godina za rusku mornaricu značajna zbog niza događaja: obeležavanje 320 godina Baltičke flote, 290 godina Severne flote i 240 godina Crnomorske flote.

"Svaka od njih ima svoju slavnu istoriju. Zajedno sa Tihookeanskom flotom i Kaspijskom flotilom, one čine neuništivi bedem odbrambenih sposobnosti naše zemlje i pouzdano obezbeđuju nacionalne interese", ocenio je Putin.

U Sankt Peterburgu se održava glavna pomorska parada posvećena Danu ratne mornarice Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin: Ruska flota je bila i ostala neuništivi čuvar granica otadžbine

Izvor: 24sedam.rs, 30.Jul.2023

Ruski predsednik je čestitao vojnicima, veteranima i svim građanima zemlje Dan Ratne mornarice

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.