Rusija vidi razvoj arktičkog regiona kao svoj prioritet — Putin

Izvor: Vostok.rs, 23.Jun.2023, 11:43

Rusija vidi razvoj arktičkog regiona kao svoj prioritet — Putin

Rusija vidi razvoj arktičkog regiona i očuvanje njegovih prirodnih resursa kao svoj prioritet, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin obraćajući se „Arktik“.Led se slomio“ forumu.
„Proteklih godina država je dala prioritet pitanjima koja se odnose na harmoničan razvoj Arktika i očuvanje njegovih jedinstvenih prirodnih resursa“, izjavio je Putin. Prema rečima ruskog predsednika, izvršeno je čišćenje na 110 hektara arktičke zemlje, sa preko 5.000 tona otpada prikupljeno i uklonjeno. Ovaj veliki napor će se nastaviti, dodao je Putin. Drugi sveruski forum i festival pod naslovom „Arktik. Led se slomio“, održava se u gradu Murmansku na severozapadu Rusije u okviru predsedavanja Rusije Arktičkim savetom.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.