Rusija uzvraća udarac: Putin potpisao

Izvor: B92, 08.Mar.2022, 21:10

Rusija uzvraća udarac: Putin potpisao

Vladimir Putin potpisao je dekret o primeni specijalnih ekonomskih mera u oblasti spoljne ekonomske delatnosti kako bi se osigurala bezbednost države.

On je naložio da se do 31. decembra uvede zabrana izvoza i uvoza iz Rusije proizvoda i sirovina čiji će spisak utvrditi vlada.

Vlada ima dva dana da utvrdi taj spisak.

Mere se uvode kao odgovor na sankcije Zapada prema Rusiji zbog specijalne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojne operacije u Ukrajini.

Ranije danas, predsednik Amerike Džo Bajden poručio je da će SAD zabraniti uvoz ruske nafte.

"Reč je o potezu koji smo usaglasili sa našim saveznicima, a svesni smo da naši evropski partneri taj korak možda ne mogu da prate, budući da ne proizvode toliko nafte kao SAD", rekao je Bajden tokom obraćanja medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin potpisao dekret o primeni specijalnih ekonomskih mera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2022

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je dekret o primeni specijalnih ekonomskih mera u oblasti spoljne ekonomske delatnosti kao odgovor na sankcije Zapada, kako bi se osigurala bezbednost države...Ruski predsednik je naložio da se do 31. decembra uvede zabrana izvoza i uvoza iz Rusije proizvoda...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.