Rusija seli sukob? Nakon Putinove naredbe izdvajaju više od 3 milijarde dolara

Izvor: B92, 13.Apr.2023, 20:44

Rusija seli sukob? Nakon Putinove naredbe izdvajaju više od 3 milijarde dolara

Budžetska izdvajanja za finansiranje ruskih kosmičkih aktivnosti ove godine će biti povećana na više od 251 milijardu rubalja (3,1 milijardu dolara).

Ovo je najavio predsednik Rusije Vladimir Putin, tokom sastanka sa Jurijem Borisovim, direktorom državne svemirske korporacije Roskosmos.

Nakon što je juče Borisovu čestitao praznik preduzeća, Dan kosmonautike, koji se svake godine obeležava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 12. aprila, Putin je predložio da se razgovara o trenutnom stanju svemirskog sektora i perspektivama njegovog budućeg razvoja, prenosi TAS S.

"Mislim da će naša budžetska sredstva za kosmičke aktivnosti u ovoj godini biti nešto veća od prošlogodišnjih kada smo izdvojili oko 224 milijarde rubalja (oko 2,7 milijardi dolara). Ove godine planiramo više od 251 milijardu rubalja (3,1 milijardu dolara) za kosmičke aktivnosti. Prihodi rastu", rekao je Putin.

Podsetimo, Putin je izjavio da Rusija ima sopstvena jedinstvena rešenja za odbranu i istraživanje svemira.

"Naša zemlja ima sopstvena jedinstvena rešenja za rešavanje odbrambenih problema, za istraživanje svemira", rekao je Putin juče na događaju posvećenom Danu kosmonautike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.