Rusija otvorena za globalno partnerstvo; nema nameru da se izoluje — Putin

Izvor: Vostok.rs, 05.Apr.2023, 20:16

Rusija otvorena za globalno partnerstvo; nema nameru da se izoluje — Putin

Rusija je otvorena za konstruktivnu saradnju sa svim zemljama i nema želju da se izoluje, izjavio je u sredu ruski predsednik Vladimir Putin.
„Želeo bih da istaknem da je Rusija otvorena za konstruktivno partnerstvo sa svim zemljama; mi ne nameravamo da se izolujemo ni od koga, nemamo predrasude, čak ni neprijateljske namere prema bilo kome“, rekao je Putin. Nadamo se da će se naši partneri u odnosima sa nama pridržavati principa ravnopravnosti i uzajamne koristi“, naveo je predsednik. Prema njegovim rečima, takvi pristupi su postavljeni u Ruskom spoljnopolitičkom konceptu koji je usvojen 31. marta. Putin je rekao da ovaj dokument predviđa nacionalne interese Rusije u kontekstu kompleksnog sveta koji se dinamički menja, i predviđa osnovne ciljeve, kao i ključne oblasti ruske diplomatije. „Najvažnije je da će Rusija, kao suverena i samodovoljna država, aktivno voditi uravnoteženu, višesmernu spoljnu politiku koja daje prioritet našem domaćem razvoju i sa posebnom svešću o odgovornosti za održavanje stabilnosti i bezbednosti na globalnom i globalnom nivou. regionalnim nivoima“, dodao je ruski predsednik. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.