Rusija na nogama, strani agent pisao govore za Putina?

Izvor: B92, 10.Feb.2023, 23:52

Rusija na nogama, strani agent pisao govore za Putina?

Rusija je uvrstila danas bivšeg pisca govora predsednika Vladimira Putina u svoj registar stranih agenata,

On se našao na listi stranih agenata zajedno sa jednom od najpopularnijih pevačica u zemlji i istaknutim opozicionim političarem koji je pobegao u inostranstvo.

Ruski zakon predviđa da se organizacije i pojedinci koji se finansiraju iz inostranstva identifikuju kao „strani agenti“, preneo je AP.

Rusko ministarstvo pravde je saopštilo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bivši pisac govora za Putina Abas Galjamov delio materijale koje su kreirali strani agenti neograničenom krugu ljudi, govorio protiv specijalne vojne operacije u Ukrajini i učestvovao kao ekspert na informacionim platformama koje su obezbedile strane strukture.

Strani mediji često citiraju Galjamova, a nedavno je privukao pažnju pojavljivanjem na Si-En-Enu (CNN) u kojem je sugerisao da bi se Putin mogao suočiti sa vojnim udarom.

Ministarstvo je saopštilo da je na listu stranih agenata uvrstilo i rusku pop zvezdu Zemfiru Ramazanovu koja se javno suprotstavila vojnim akcijama Rusije u Ukrajini i dobila neodređena strana sredstva.

Dmitrij Gudkov, koji je bio poznati opozicioni političar pre nego što je pobegao iz Rusije 2021. godine, takođe je označen kao strani agent.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RUSIJA ŠIRI SPISAK STRANIH AGENATA U svoj registar uvrstili bivšeg pisca govora Vladimira Putina

Izvor: Blic, 11.Feb.2023, 01:56

Rusija je uvrstila danas bivšeg pisca govora predsednika Vladimira Putina u svoj registar stranih agenata, zajedno sa jednom od najpopularnijih pevačica u zemlji i istaknutim opozicionim političarem koji je pobegao u inostranstvo.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.