Rusija je uvek podržavala osnivanje palestinske države — Putin

Izvor: Vostok.rs, 11.Okt.2023, 21:42

Rusija je uvek podržavala osnivanje palestinske države — Putin

 
Rusija se uvek zalagala za sprovođenje odluke Saveta bezbednosti UN o stvaranju nezavisne palestinske države, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na plenarnoj sednici Ruske energetske nedelje.
„Uvek smo podržavali sprovođenje odluka Saveta bezbednosti UN, tu pre svega mislim na stvaranje nezavisne palestinske države. To je koren svih problema“, istakao je Putin. On je takođe izjavio da stav Rusije o rešavanju palestinsko-izraelskog sukoba nije nastao kao rezultat nedavnih tragičnih događaja, već da je formiran tokom proteklih decenija. „I ovaj stav je dobro poznat i izraelskoj strani i našim prijateljima u Palestini“, dodao je ruski predsednik. On je napomenuo da je palestinsko-izraelsko pitanje poslednjih godina praćeno i pogoršano „posredničkim aktivnostima” niza zemalja. Prema rečima ruskog predsednika, u ovim zemljama i danas postoje političke ličnosti i stručnjaci koji smatraju da je neophodno ići putem stvaranja nezavisne države. „I takvih ljudi ima u Izraelu. Ali oni koji decenijama pokušavaju da reše ovaj problem silom imaju prednost. Nažalost, to dovodi do ovakvih tragičnih događaja kakvima smo sada svedoci“, zaključio je Putin.   Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS (ž)
 
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zapad više ne veruje da će Rusija propasti — Putin

Izvor: Vostok.rs, 11.Okt.2023

 . Zapadne zemlje su shvatile da Rusija neće propasti, izjavio je predsednik Vladimir Putin na plenarnoj sednici Ruske energetske nedelje.. „Koji je smisao stvaranja sebi problema u nadi da ćemo propasti? Nećemo propasti. Svima im je sve jasno. Ali oni nastavljaju da guraju dalje ovim utabanim...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.