Rusija je upozorena: Napadamo

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 08:14

Rusija je upozorena: Napadamo

Paravojna dobrovoljačka grupa Legija Sloboda Rusije, koja se bori protiv Vladimira Putina, planira više operacija unutar Rusije.

Prema rečima portparola tih jedinica Maksimilijana Andronikova "u sledećih mesec dana biće još iznenađenja". Kako je Andronikov rekao za britanski “Oserver”, biće to treća operacija Legije.

Nakon toga, rekao je, biće četvrta i peta operaija. "Imamo ambiciozne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << planove. Želimo da oslobodimo svu našu teritoriju", nastavio je on s pretnjom.

Legija Sloboda Rusije sastoji se od ruskih nacionalista koji se bore na strani Ukrajine u ratu koji je započeo u februaru 2022. godine.

U maju i junu borci te legije su, zajedno sa grupom pod nazivom Ruski dobrovoljački korpus, učestvovali u napadima u ruskom pograničnom region Belgorod blizu Ukrajine.

Prema ukrajinskim obaveštajnim službama, takve operacije imaju za cilj oslobađanje područja od Putinovog režima.

Vlada u Kijevu kaže da nema nikakve veze sa ovim napadima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.