Rusija iscrpljuje rezervu ljubaznih gestova prema Zapadu — Lavrov

Izvor: Vostok.rs, 16.Feb.2024, 13:32

Rusija iscrpljuje rezervu ljubaznih gestova prema Zapadu — Lavrov

Ruski predsednik Vladimir Putin objasnio je u intervjuu američkom novinaru Takeru Karlsonu da je Moskva iscrpela rezervu ljubaznih gestova prema Zapadu i da normalizacija odnosa sada više ne zavisi od ruske strane, istakao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, komentarišući mogućnost obnavljanja odnosa sa zapadnim zemljama.
„Što se tiče obnavljanja odnosa, to je pomenuo i predsednik“, izjavio je Lavrov na konferenciji Evromajdan: izgubljena decenija Ukrajine. „Odnosi će jednog dana biti obnovljeni. Kada će se to desiti ne zavisi od nas. To je njihov problem. Napravili smo mnogo ustupaka i gestova dobre volje, podsetio je predsednik, a rezerva tih gestova je već iscrpljena. „Videli smo neke veoma različite gestove kao odgovor na naše poteze dobre volje“, naglasio je Lavrov. On je takođe podsetio da je Putin apelovao na Zapad da prizna svoju grešku i pokuša da nađe neki pogodan izlaz, pod uslovom da se problemi oko Ukrajine reše uz dužno poštovanje interesa Rusije. Izvor: TASS (F)
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Rusija se protivi ulasku još jednog predstavnika Zapada u SB UN

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2024

Rusija je protiv ideje da spisak stalnih članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija bude dopunjen još jednim predstavnikom Zapada, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Lavrov je, na konferenciji "Evromajdan: Ukrajinska izgubljena decenija", rekao da je Rusija obavestila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.