Rusija i Severna Koreja: Produbljivanje međusobnih veza, Lavrov u poseti Severnoj Koreji

Izvor: B92, 19.Okt.2023, 15:46

Rusija i Severna Koreja: "Produbljivanje međusobnih veza", Lavrov u poseti Severnoj Koreji

Poseta Sergeja Lavrova, ministra spoljnih poslova Rusije Pjongjangu mogla bi da otvori put dolasku Vladimira Putina.

Moskva daje "potpunu podršku" severnokorejskom lideru Kimu Džongu Unu, izjavio je Sergej Lavrov, ruski ministar spoljnih poslova.

Lavrov koji je u zvaničnoj poseti Severnoj Koreji, zahvalio se na podršci te zemlje zbog Ukrajine.

Njegovo putovanje postavlja osnovu za moguću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posetu predsednika Vladimira Putina toj zemlji.

Prošle nedelje, američki zvaničnici su saopštili da je Severna Koreja počela da šalje veliku količinu oružja Rusiji za upotrebu u Ukrajini.

Dvodnevna Lavrova poseta usledila je posle jednodnevne Kima Džonga Una u septembru, njegovog prvog putovanja u inostranstvo od pandemije, kada se sastao sa Putinom da bi razgovarao o "mogućnostima" vojne saradnje.

Pogledajte video - Zašto volimo lude priče o Severnoj Koreji

Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija i Severna Koreja: „Produbljivanje međusobnih veza“, Lavrov u poseti Severnoj Koreji

Izvor: Danas, 19.Okt.2023

ReutersDolazak ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova u Pjongjang Moskva daje „potpunu podršku“ severnokorejskom lideru Kimu Džongu Unu, izjavio je Sergej Lavrov, ruski ministar spoljnih poslova. Lavrov koji je u zvaničnoj poseti Severnoj Koreji, zahvalio se na podršci te zemlje zbog...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.