Rusija i Mongolija, za međunarodni dijalog - džudo

Izvor: B92, 02.Sep.2019, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija i Mongolija, za međunarodni dijalog - džudo

Predsednik Rusije Vladimir Putin veruje da zajednički interes za džudo pomaže njemu i mongolskom predsedniku Kaltmaginu Batulgi da budu na istoj talasnoj dužini

I time održe efikasan dijalog.

"Zajednički interesi i sličan način razmišljanja pomogli su nam da brzo uspostavimo međusobno razumevanje ili istu talasnu dužinu", rekao je ruski lider u intervjuu za mongolske novine uoči posete glavnom gradu Ulanbataru, aprenosi TASS.

Kako je naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Putin, oba predsednika se trude ne samo da se sastaju na političkim događajima ili ekonomskim forumima, već i tribinama svetskih prvenstava u džudou.

Ruski predsednik je rekao da Batulga vežba džudo i sambo rvanje i opisao ga kao "međunarodno priznatog majstora borilačkih veština".

"Za mene, džudo nije samo sport. Džudo podstiče volju, poštovanje prema drugima, izdržljivost, sposobnost da se dostojanstveno izvučeš iz teških situacija", zaključio je Putin.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

IMA NEKA TAJNA VEZA: Putin otkrio šta ga povezuje sa predsednikom jedne države i zašto se sa NJIM viđa najčešće

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2019

Prvi put javno rekao šta ga povezuje sa šefom jedne države...Predsednik Rusije Vladimir Putin veruje da zajednički interes za džudo pomaže njemu i mongolskom predsedniku Kaltmaginu Batulgi da "budu na istoj talasnoj dužini" i održe efikasan dijalog...- Zajednički interesi i sličan način razmišljanja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.