Rusija i Belorusija zajednički se bore protiv ozbiljnih spoljnih pretnji — Putin

Izvor: Vostok.rs, 03.Jul.2023, 13:17

Rusija i Belorusija zajednički se bore protiv ozbiljnih spoljnih pretnji — Putin

  Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je čestitku beloruskom kolegi Aleksandru Lukašenku povodom Dana nezavisnosti republike, navodi se u poruci predsednika objavljenoj na sajtu Kremlja u ponedeljak.
Veze bratskog prijateljstva i međusobne podrške ojačane u teškim ratnim godinama ostaju pouzdana osnova za savezničke rusko-beloruske odnose. To je u potpunosti potvrđeno danas kada se naše zemlje zajednički suprotstavljaju prilično ozbiljnim spoljnim pretnjama i izazovima“, izjavio je predsednik Rusije. Ovaj praznik ima svoj značaj ne samo za Beloruse, već i za Ruse jer je povezan sa veoma značajnim događajem u zajedničkoj istoriji obe države: oslobođenjem Minska od nemačko-fašističkih osvajača, istakao je Putin. Ruski lider je u poruci izjavio da je uveren da će izgradnjom bilateralnih veza i jačanjem institucija Saveza Rusije i Belorusije moći da prevaziđu sve poteškoće i zaštite svoje legitimne interese na međunarodnoj sceni. Ruski predsednik je beloruskom kolegi poželeo dobro zdravlje i uspeh, a beloruskom narodu sreću i prosperitet.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"Vode rat protiv nas"

Izvor: B92, 04.Jul.2023, 10:49

Predsednik Rusije Vladimir Putin je govorio je na samitu Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS)...Putin je istakao da su mnoge zemlje naoružavale Ukrajinu kako bi naudili Rusiji..."ŠOS je usmeren na zasnivanju mnogopolarnog sveta i suverenosti država. Naša organizacija je posvećena održavanju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.