Rusija do 2035. planira izvođenje prve teleportacije

Izvor: Vostok.rs, 22.Jun.2016, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija do 2035. planira izvođenje prve teleportacije

U Vladi Rusije, uz učešće potpredsednika Arkadija Dvorkoviča, radi razgovora o realizaciji programa „Nacionalna tehnološka inicijativa“ koji je napravila Agencija za strateške inicijative po nalogu predsednika Vladimira Putina, danas će se okupiti međuresorna radna grupa.

Agencija za strateške inicijative Rusije do 2035. godine planira stvaranje nacionalnog programskog jezika, apsolutno bezbedne veze na bazi kvantne komunikacije i komunikacionog operatera novog tipa za bespilotni sistem. Takođe, do te godine planira se izvođenje i prve teleportacije.

Od 2016. do 2018. godine za „Sejfnet“, jedan od planova Nacionalne tehnološke inicijative, biće izdvojeno deset milijardi rubalja od kojih će polovinu dati federalni budžet.

U periodu od 2018. do 2025. godine u nizu subjekata Rusije, prema planovima Agencije za strateške inicijative, biće izgrađena infrastruktura mobilne komunikacije standarda 5G, otvoreni centri zaštite od sajber pretnji, realizovan projekat implementacije nacionalnog pametnog sistema upravljanja, stvoren novi operativni sistemi za sajber fizičke sisteme i autonomni transport, kao i „domaći jezik za bezbedno i efikasno paralelno programiranje“.

U periodu od 2025. do 2035. godine autori plana žele da sprovedu u delo instalaciju neuron-interfejsa, teleportaciju i korišćenje prirodnih pojava za prenos informacija.

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.