Rusija da izabere sopstveni put napred, ali bez izolacije – Putin

Izvor: Vostok.rs, 13.Jul.2023, 18:44

Rusija da izabere sopstveni put napred, ali bez izolacije – Putin

Rusija će ići samo napred, birajući svoj put, ali bez izolacije od drugih zemalja, poručio je ruski predsednik Vladimir Putin.
Govoreći na tehnološkoj konferenciji pod nazivom „Računanje i komunikacija. Kvantni svet“, predsednik je izjavio da su se ruski protivnici nadali da će se zemlja povući i odustati, ali „neće biti tako“. Rusija će ići samo napred, birajući sopstveni put, ali istovremeno ne izolujući se ni od koga“, naveo je Putin. Predsednik je izjavio da zemlja na spoljne izazove odgovara jačanjem kvaliteta i efikasnosti rada i širenjem slobode. On je izjavio da se slična situacija dogodila 2014. godine, „kada je prvi talas spoljnih sankcija postao podsticaj za brzi razvoj u nekim oblastima, uključujući i poljoprivredu”. „Danas slični pozitivni procesi uzimaju maha u industriji i u tehnološkoj sferi. Istovremeno, razumemo da je u sadašnjim uslovima glavna stvar za definitivan razvoj fokusiranje na prioritetne zadatke“, izjavio je predsednik. On je naveo sledeće zadatke: Prvo, da se fokusira na oblasti u kojima Rusija već poseduje tehnologije i proizvode na globalnom nivou, na primer, u nuklearnoj energiji, veštačkoj inteligenciji i mnogim drugim oblastima. Drugo, po rečima predsednika države, vredi se fokusirati na one oblasti koje su kritične za razvoj zemlje i gde Rusija mora da ima sopstvenu ekspertizu. „Treba da imamo ne samo istraživanja i osnovna rešenja, već i ceo tehnološki i proizvodni lanac, sopstvenu opremu, hardverske komponente, softver i, naravno, ljude, odnosno ljudske resurse“, izjavio je Putin.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.