Rusija: Ukrajina orkestrirala napad na Krimu

Izvor: VOA, 10.Avg.2016, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: "Ukrajina orkestrirala napad na Krimu"

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je Ukrajinu da je izabrala terorizam umesto mira posle “napada” na Krimu, koji su - kako navodi - orkestrirani od strane ukrajinske vojske i obaveštajnih snaga. “Pokušaj da se isprovocira porast nasilja, da se isprovocira konflikt, nije ništa drugo nego pokušaj da se skrene pažnja javnosti”, rekao je Putin u Moskvi i dodao da će “Rusija učiniti sve da osigura bezbednost infrastrukture i građana, i da će preduzeti dodatne mere za osiguranje bezbednosti, uključujući ozbiljne dodatne mere”. Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) navodi da je tokom vikenda osujetila, kako tvrdi “terorističke napade” na Krimu od strane ukrajinske vojske i obaveštajnih snaga. Ista bezbednosna agencija je navela da su dvojica njenih pripadnika ubijena tokom sukoba sa grupama za koje tvrdi da ih je poslalo ukrajinsko ministarstvo odbrane.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Rat u Ukrajini,   Moskva

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Ukrajina će zatražiti hitan sastanak SB UN zbog optužbi Rusije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Avg.2016, 08:17

Ukrajina će zatražiti od Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija hitan sastanak ukoliko i dalje budu rasle tenzije izazvane optužbama Rusije da je zvanični Kijev organizovao napade na Krimu, izjavio je ambasador Ukrajine pri UN Volodimir Jeljčenko. "Spremni smo na nove provokacije. Razmatramo sazivanje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.