Rusi vežbaju atomski rat

Izvor: Glas javnosti, 07.Okt.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi vežbaju atomski rat

Ruski premijer Vladimir Putin boravio je u jednodnevnoj radnoj poseti u Minsku, gde je razgovarao o uspostavljanju zajedničkog odbrambenog raketnog sistema u Belorusiji.

Sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom on je razgovarao i o finansiranju i razvoju zajedničkih trupa Rusije i Belorusije.

Do Putinovog puta u Minsk došlo je u trenucima kada je u Moskvi objavljeno da ruski strateški bombarderi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Tu-160 ne samo da će učestvovati u štabno-komandnim manevrima „Stabilnost 2008“, nego će i prvi put, posle dugog prekida, nositi svoje kompletno borbeno naoružanje, uključujući i krstareće rakete, koje će lansirati.

Sve će se ovo događati do 12. oktobra na teritoriji Rusije i Belorusije i u njihovom vazdušnom prostoru, a u manevrima će učestvovati i Tu-95MS i Tu-22MZ u pratnji lovaca-presretača. Sami manevri, najveći od vremena SSSR, trajaće znatno duže - ceo mesec, i u njima će učestvovati i brodovi i podmornice Ruske ratne mornarice, tzv. kosmičke snage i strateške atomske jedinice.

ISPLOVIO „ADMIRAL KUZNJECOV“

Ruski teški nosač aviona „Admiral Kuznjecov“ isplovio je juče iz Murmanska radi učešća u manevrima „Stabilnost 2008“. NJegov zadatak je: uvežbavanje poletanja i sletanja na palubu borbenih aviona Su-33 „u uslovima nalik ratnim“. Plus: koordinacija dejstava sa drugim rodovima oružanih snaga.

GROZNI DOBIO PUTINOVU ULICU

Ulica Prospekt pobede u centralnom delu glavnog grada ruske Federalne Republike Čečenije, Groznom, dobila je novo ime: Prospekt Putina. Table sa novim natpisima su postavljene u čast bivšeg ruskog predsednika - nekoliko sati pre potpisivanja dekreta v. d. čečenskog predsednika Ramzana Kadirova. Ova čast je učinjena kako bi se napravio omaž Putinovom izvanrednom doprinosu u borbi protiv terorizma, oporavljanja ekonomije i društvenog sektora u Republici Čečeniji.

Ništa manje nisu indikativni zadaci koji su postavljeni učesnicima manevara. Uvežbavaće se, pored dejstava u lokalnim konfliktima, i učešće u ratovima širokih razmera: „Aktivna borba za gospodstvo u vazduhu, odbijanje neprijateljskih raketnih udara i nanošenje svojih“. „Verovatni protivnik“, naravno, nije javno označen, ali se po obuhvatnosti manevara i njihovim ciljevima lako može zaključiti da sa „na nišanu“ vežbe nalaze SAD i NATO. Tim pre što se sve događa na fonu sve žešće antizapadne retorike iz Moskve, pa se manevri mogu unekoliko smatrati i otvorenom demonstracijom spremnosti Rusije za novi hladni rat.

Da je „Stabilnost 2008“ mnogo više od obične vojne vežbe, svedoči i okolnost da će Rusi tokom njenog trajanja prvi put isprobati svoju najnoviju špijunsku tehniku, tzv. automatske sisteme upravljanja trupama i tehniku „on-lajn prikupljanja i razmene informacija o ciljevima i situaciji na polju boja“.

Ovo me sve podseca na dane davnih godina posle pobede na VERMAHTOM, kada se SSSR i te kako spremao da se ako treba zestoko obracuna sa IMPERIJALISTIMA zapada?

Sve to SSSR kostalo boga mi dobro , a narocito njegove gradjane , koji su imali toliko nizak standard , da je to bila velika grehota(SUSENA RIBA, Po malo HLEBA, BORS bez mesa i VOTKA U ENORNIM KOLICINAMA) ?

Sve su davali za VOJNU INDUSTRIJU , a prehrambena i laka (tekstil, obuca i dr) bila je zapostavljena?

Eto kolikocujem od nasih koji u Rusiji zaradjuju lovu i danas standard nije nesto porastao , ali je zato porastao broj PROSJAKA koji se u vreme SSSR-a nisu smeli javno pojavljivati na ulicama Moskve, Kijeva , Lenjingrada , staljingrada i dr?

I Evo sada RUSI ZVONE NA SVA ZVONA da SAD i kompanjoni EU zele da izazovu novi odnosno IIISvetski rat? A STA JE OVO SA NJIHOVE STRANE NEGO NADRAZIVANJE ZA TAJ RAT jer ova proba ATOMSKOG RATA NIJE NISTA DRUGO NEGO"CIKANJE" protivnika?

laky

More ako im ovi đavoli sa zapada urade šta su naumili agresija na Srbiju iz '99-e će biti sitno koškanje a rujke posle toga ne bi imali ni za taj tvoj "bors" i svi bi bili prosjaci. Rusi nisu budale i znaju šta im se sprema i spremni su da žrtvuju deo životnog standarda (pa i više) da im se nikada ne dogodi '41-a. A što se tiče čikanja lično mislim da su Rusi i previše suzdržani čak i sa ovim manevrima i da što pre moraju postati agresivniji i ponovo otvoriti stare baze (Kuba, Sirija, Afrika) i nove jer napad je najbolja odbrana.

O чему причаш човече? Шта те брига шта Руси раде, раде себи, а не теби. Не ваља много забадати нос у туђе ствари. Паметније би ти било да причаш мало о овој нашој туги и беди, коју су изазвали ови што их ти вероватно симпатишеш...

"laky" i nije nas!

a dali mi mali uopste mozemo da gledamo svoja posla.dolazi neko ludo vreme i bojim se da ovo zveckanje oruzjom samo uvertira u nesto strasno sta nas ceka. podsetimo se svi ratovi u svetu su bili zbog novca tj.drugih bogastava koje neko zeli ukrasati drugome. a na sta vam lici ova mreza sto je amerika plete oko rusije. da bome svaka akcija budi reakciju!

svaka akcia budi reakciju.

Laky je tarship, pa to je ocigledno.

Sale , burazeru zar si zaboravio da je Hitler sa Staljinom imao Sporazum o ne napadanju , ali posto je Hitleru malo bilo nafte iz Rumunije , krenuo je i pogazio sporazum da bi dosao do Bakua gde je za to vreme nafte bilo u izobolju za ondasnje potrebe Nemacke? U stvari Staljin se nesto bio Uskur... zbog te nafte pa je Hitler pogazio sporazum , sto ga je kostalo kako i nije mislio?

A SSSR nije bio spreman za rat , ali prirodne pogodnosti , kao zima a i AMERI sa velikom pomoci u naoruzanju i hrani pomogli su da SSSR pokrene ratnu industriju i posle poraza SVABA pod Moskvom , Bacuske, uz po koji gutalj VOTKE gone nemce nezadrzivo sve do Berlina, a nama su posto su kod Kladova presli Dunav DONEli TAKO OMILJEN KOMUNIZAM da ga se i dan danas drzimo ko PIJAN PLOTA?

A Jovketu moram reci da nema VAJDE da bilo sta KAKIMO o nasoj bednoj situaciji jer joj nema leka ko onom KOROVU AMBROZIJI?

laky

Laki je malo nervoyan,pa je zaboravio istoriju. Komunizam su nam darovali nasi "prijatelji" sa ostrava ili ti Englezi. Da te podsetim: 1943 god Cherchil priznaje komunisticki pokret i Tita za zvanicnu vojsku i naoruzava ih, a i lobira kod saveznika za komuniste. To je bio noz u ledja Karadjordjevicima (inace francuskim pionima) i postavljanje protektorata i marionetske vlade na teritoriji srbije. Ovo,istina, ne pise u citankama koje su nam napisli partizani,ali sta se tu moze...ima nas nekoliko koji nesto procitamo i proputujemo po svetu pa znamo i malo vise nego sto nas "uce" u skolama

A koliko ja znam, Rusi su dosli u ondasnju Yugoslaviju sa severa preko Madjarske, izgradivsi kao privremeni objekat Pancevacki most, da bi prebacili tenkove i artiljeriju. Sva sreca, inace bi i danas Dunav na skelama prelazili. Dok nije izgradjen Djerdap, kod Kladova je Dunav bio vrlo neugodan pa bas ne vidim sta bi tamo radili (a ni puta tada nije bilo)

Sto se tice II sv.rata, da nije bilo fronta u Rusiji, Hitler bi zavladao svetom, te im mozemo zahvaliti sto njega vise nema. Za drzanje "buntovne" evrope bilo je dovoljno 90 divizija, a na istocni front poslato je 193 divizije-i niti jedna se nije vratila...racunica je dosta jasna

ajd malo knjigu u sake i pasos u ruke pa prelistaj jos jednom tu istoriju,ima tu svasta nesto. I ako cemo pravo-uvek su nam ti Rusi cuvali ledja, a mi ih pljvali i radili protiv njih. Nije greska u Moskvi, nego ovde, kod nas...ambrozije ima previse, tu se slazem-pogledaj nam samo vladu u parlamentu...kad je posecemo,mozda nesto bude od nas

Pa sigurno ne vezbaju "milosrdnog andjela" kao nasi danasnji nato saveznici.da su rujke malo ranije vezbale nato bagra ne bi smela da vrslja kako vrslja. rusima zelim puno uspeha u vezbanju, a snagama severno atlanskih terorista mnogo wc papira ali na vreme da im stigne a ne ko gruzinima.....

valjalo bi da amerikanci i NATO ovaj Putinov potez shvate na pravi nacin i malo se urazume. Isuvise su se osilili poslednjig 20-tak godina. Nista dobro svetu nisu doneli. Samo ratove, razarenje i strahote. Zasto?

ej, moj Choda, ja sigurno nisma VAS, KOMUNISTICKI ZADOJEN, kao ti i vecina danasnjih "KOMUNISTICKIH RESTLOVA" -politicara i njihovih obozavaoca u ZEMLJI " NEBESKOG NARODA", ali sam veci Srbin od tebe , koji si do juce HULIO BOGA , a sada se krstis i u tramvaju dok prolazi pored crkve, jer si pogresno zavrsio TECAJ pravoslavlja od pridoslih sa strane posle TRECE seobe SRBa koju je prouzrokovao SLOBA , bolje reci ZLOBA?

laky

@ laky izgleda da si promasio temu ,idi bre u crkvu i prekrsti se jednom kao covek i zatrazi da ti oprosti grehe koje si vec napisao ovde na sajtu dok nije kasno .

Luckey, ili laky, zavezi!

Glup si kao truba dragaceva, ti se razumes u politiku kao moja baba.

Stvarno mi se okrece zeludac kada procitam polupismene komentare "malogradjana sveta",

kakvi su ovi potpisani (kako i treba, nepismeno) "laky".

Smetaju mu Rusi sto se spremaju za obranu i sto odrzavaju manevre u svojim teritorijalnim vodama i svom vazdusnom prostoru !? Oni izazivaju jadne "Amere" (tako ih on zove od miloste),koji se kao gladni vukovi priblizavaju ruskoj zemlji ?

Dalje navedene gluposti , o tome kako je posteni Hitler , eto , bio prinudjen da raskine sprorazum o nenapadanju sa SSSR, jer su Rusi odbili da mu isporucuju naftu ili o tome da bez pomoci "Amera" u hrani i oruzju Crvena armija ne bi usla u Berlin, ne zasluzuju nikakav komentar

A koliko je to veliki Srbin , najbolje kazuje to da su stotine hiljada izgnanih Srba za njega nekakvi "pridosli sa strane".Najbolje bi bilo da iz zemlje nebeskog naroda , kome ne pripada , ode kod svojih "Amera".Tako bi mogao da vidi milione prosjaka na njihovim ulicama uzivo , i to nije odnedavno , kao u Rusiji. Tamo je to narodni obicaj,deo folklora.

Koliko mi se cini...Laky je malo nervozan. Uopste mene nije briga sta i kako ti mislis o Demokratama ili Komunistima. Sve se svodi na jedno...nije ostalo mnogo vremena. Ajde da kuckamo dok nas ima.

Ovako, Ameri zapeli pa zapeli nikako im u glavu ne ulazi da ce Rusi ici do kraja i u datom momentu posegnuti za malim crvenim dugmicima, ako zatreba, nedaj Boze...znate oni sto ih svuda vucaraju po specijalno dizajniranim kofercicima oba predsednika .

Ako nekome jos nije jasno a ocigledno da nije. Novi i najverovatnije konacni svetski sukob je neminovan, sat se ne vraca unazad pa ni ovaj. Energenata je sve manje...Amerima trebaju ali ih nemaju. Rusima su zivotno neophodni i na njihovu srecu ili nesrecu, imaju ih. Sada, oni kojima treba misle da se mogu jos malo zezati sa onima koji ga imaju. Naravno, niti jedan niti drugi nema izbora...prvi da napadne svim raspolozivim sredstvima i uzme sta misli da mu pripada a drugi da to isto brani svim njemu raspolozivim sredstvima.

Salva prva, druga, peta ili deseta...koga je vise briga, nema prvih a ni drugih...a nas, pa eto nema vise kuckanja po internetu...jel vam ovo dovoljno Srpski junaci i Srpski Mudraci sto sve znate a nista ne vidite. Ponavljam, sukob je neminovan da li sada ili sutra uopste nije bitno...

Vreme je da se stane zlu na put. Dosta je NATO zla, ubijanja civila, rušenja drzava, špijaunskih vlada, Iraka, Irana, Avganistana, Ex-YU prostora...Gde su god došli neko je zakukao. Protivteža nije na odmet. Pozdrav Petru Pavloviću...

Ameri su napali Srbiju, Irak i Avganistan i svuda napravili velike vojne baze i ostavili haos. Usput, stavili su sapu na energetske resurse. To je bilo dok je Rusija bila slaba. Sada je Rusija jaka a Ameri se spremaju da napadnu Iran. To nije u interesu Rusije i zato i ona demonstrira svoje potencijale da bi odvratila pobesnele zavojevace. Ameri vestacki odrzavaju svoj bezvredni dolar ratom i zato gledaju gde mogu da prodju. Ako ne zarate ima da bankrotiraju. Sto ih duze Rusija "drzi na uzdi" u strahu, tim bolje za sve nas. Nevolja je sto Milo, a i jos neki, to ne vide.

Cudnih li komentara.Narode probudite se .Zalosno je ali istinito , rat preti celom svetu ali ga ne zapocinju Rusi.Amerikanci , ili oni koji guraju Ameriku , su postavili rakete svuda oko Rusije.Zasto? Da cuvaju Rusiju ?Obrazlozenje je bilo da postavljaju antiraketni sistem da cuva Evropu .Zar nikome nije bilo cudno da su te rakete sve postavljene u istocnim zemljama , da su Rusi okruzeni njima.To i izjava Malden Olbrajt da ako Rusi imaju toliko resorsa , to ne znaci da pripada Rusiji.Zar vam to nije dovoljno?Rusija je u tranziciji i nadali su se da ce to ici lako sa Rusijom ali su se prevarili.A sto se tice gladnih vojnika , pa samo takvi i pobedjuju.Moj pok. otac je uvek govorio .Znate zasto su Nemci izgubili tar?Zato sto su bili siti.!Rusi vole svoju majku Rusiju i borice se za nju , ma koliko djaovli sinovi zele kontrolu nad svim podrucjima.Komentare ovakve vrste nisam ocekivala od Srba.Zar nismo isto prosli i opet prolazzimo ?Nije ovde u pitanju ponos i gramzivost vec opstanak i prezervacija.Da li Rusi imaju izbor ?Nemaju!Zalosno je ali ratovi su i dalje aktuelni zato sto neko hoce da ima kontrolu nad celim svetom.Koliko puta su pokusali i gubili ali oni koji guraju svet u zla su manjna koja hoce od ljudi na ovoj zemaljskoj kugli da budu gazde .Nadajmo se da ni ovoga puta nece uspeti.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.