Rusi testirali novo oružje

Izvor: Radio 021, 19.Jul.2018, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi testirali novo oružje

Ruska vojska testira niz novih nuklearnih i drugih oružja, uključujući i lasersko oružje, kao i nuklearnu krstareću raketu sa neograničenim dometom, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo odbrane izdalo je saopštenje o napretku razvoja oružja, koje je u martu u govoru predstavio predsednik Rusije Vladimir Putin.

Ministarstvo navodi da su testirali "burevestnik" krstareću raketu na zemlji, a da je ona sada spremna i za probne letove. Vojni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zvaničnici navode da trenutno testiraju i "peresvet" laserski sistem oružja, kao i podvodni dron "posejdon".

Mediji ukazuju na to da je ministarstvo objavilo svoje napretke u razvoju oružja nekoliko dana nakon samita američkog predsednika Donalda Trampa i Putina u Helsinkiju.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.