Rogozin ne može u Crnu Goru

Izvor: VOA, 11.Feb.2016, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rogozin ne može u Crnu Goru

Potpredsjednik Vlade Rusije i jedan od najbližih saradnika predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, Dmitrij Rogozin, nalazi se na listi ruskih državljana kojima nije dozvoljen ulazak na teritoriju Crne Gore.

Potpredsjednik Vlade Rusije i jedan od najbližih saradnika predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, Dmitrij Rogozin, nalazi se na listi ruskih državljana kojima nije dozvoljen ulazak na teritoriju Crne Gore.

Rogozina je u posjetu >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << Crnoj Gori, bez konsultacija sa državnim organima, zvao predsjednik vanparlamentarne Demokratske narodne partij Milan Knežević, tokom višednevne posjete Moskvi.

Iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore, medijima je saopšteno da se Rogozin nalazi na listi ruskih državljana kojima je, na osnovu Vladine odluke o uvođenju međunarodnih restriktivnih mjera, ograničen ulazak u Crnu Goru.

Vlada se, kao i u slučaju ruskog tajkuna Konstantina Malofejeva, pozvala na odluku Savjeta Evropske unije od 17. marta 2014. godine i ta odluka je produžavana svakih šest mjeseci.

Posljednja odluka Savjeta Evropske unije je datirana na 14. septembar 2015. godine i njeno produžavanje se očekuje u martu ove godine. Restriktivne mjere Rogozinu su uvedene u odnosu na djelovanja koja podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Sankcije EU odnose se pored zabrane putovanja i na zamrzavanja računa, ali nije poznato da li Rogozin ima novca na računima poslovnih banaka u Crnoj Gori.

Predsjednik DNP-a Milan Knežević kazao je da Rogozin bez ikakve bojazni od crnogorskih sankcija može posjetiti Crnu Goru, koja je, kako je kazao, otadžbina njegovih predaka.

"DNP je spremna da mu garantuje bezbjednost. Umjesto da se crnogorski režim obračunava sa agentima i predstavnicima Islamske države u Crnoj Gori, prijeti hapšenjem potpredsjedniku Vlade Rusije koja se jedino beskompromisno bori protiv ove globalne terorističke tvorevine" rekao je Knežević.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.