Izvor: Vostok.rs, 07.Okt.2017, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rijad: Iran da prekine svoju politiku i da poštuje međunarodni zakon

Kralj Saudijske Arabije Salman ibn Aziz el Saud ocenio je pregovore sa Vladimirom Putinom kao plodotvorne i izrazio je spremnost da razvija odnose između dve zemlje.

„Odlučni smo da razvijamo naše odnose kako bismo izašli u širi prostor“, izjavio je on na sastanku sa premijerom Dmitrijem Medvedevom.

Prema rečima El Sauda, saudijski zvaničnici su sa Putinom razgovarali o tome kako da stave tačku na stradanje palestinskog naroda i kako da se dobije puno i pravedno rešenje za palestinski problem.

„Govorili smo o potrebi da se postignu mir i stabilnost u bliskoistočnom regionu. Ali za to je potrebno da Iran prekine svoju politiku, da se pridržava dobrosusedskih odnosa i da poštuje međunarodni zakon“, naveo je kralj.

On je zahvalio premijeru Medvedevu i predsedniku Putinu na toplom i srdačnom prijemu. Kralj Salman je u sredu doputovao u prvu posetu jednog saudijskog vladara Moskvi.

U Kremlju održan sastanak El Sauda i Putina. Na kraju razgovora je potpisano 14 dokumenata.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.