Reakcije svetskih medija na intervju sa Putinom: Korisni idiot, Počistio pod sa njim, Želi da pregovara

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 08:13

Reakcije svetskih medija na intervju sa Putinom: "Korisni idiot", "Počistio pod sa njim", "Želi da pregovara"

Američki novinar Taker Karlson objavio je u ponoć intervju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a reakcije svetskih medija su bile različite.

Karson je ranije, najavljujući intervju, naglasio da je cilj da se čuje i druga strana, a ne samo propaganda zapada.

"Putin rekao Takeru Karlsonu da bi rat u Ukrajini mogao da bude gotov za nekoliko nedelja", naslov je američkog lista Politico. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ovo digitalno izdanje izdvojilo je Karlsonovo pitanje o mogućnosti mira u Ukrajini, na koje je Putin odgovorio: "Ako zaista želite da zaustavite rat, morate prestati da isporučujete oružje“, misleći na zapadnu pomoć Kijevu. "Biće gotovo za nekoliko nedelja. To je to", zaključio je Putin. .

"U intervjuu Takera Karlsona, Putin kaže da Rusija ne može biti poražena u Ukrajini", naslov je Al Džazire.

"Putin poziva SAD da 'pregovaraju' o Ukrajini u intervjuu Takera Karlsona" naslov je Njujork tajmsa.

"Putin je rekao Takeru Karlsonu da se može postići dogovor o oslobađanju zatvorenog američkog reportera Evana Gerškovića", naslov je Bi-Bi-Si-ja za takerov intervju sa Putinom.

"Putin je iskoristio Takera Karlsona da obriše pod Kremlja," naslov je magazina Rolling Stone.

"Putin je rekao Takeru Karlsonu da Rusija nema interesa da napadne Poljsku ili Letoniju", naslov je Rojtersa koji sumira intervju Takera Karlsona i Vladimira Putina.

"Putin govori o Ukrajini, pritvorenom američkom novinaru i istoriji u intervjuu Takera Karlsona", naslov je britanskog Independenta za prenos "uživo" intervjua.

Sa druge strane, Independent je objavljivao i sporedne vesti vezane za ovaj intervju.

Pre intervjua, Karlson je privukao kritike jer je otputovao u Moskvu da intervjuiše ruskog lidera, a bivša državna sekretarka Hilari Klinton je bivšeg TV voditelja označila kao "korisnog idiota".

Ceo intervju Takera Karlsona sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom možete pogledati i pročitati na B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.