RUSKO-KINESKI ODNOSI CVETAJU: Sklopljen istorijski posao - oglasile se ruske vlasti

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2023, 17:56

RUSKO-KINESKI ODNOSI CVETAJU: Sklopljen istorijski posao - oglasile se ruske vlasti

Tokom sastanka u martu, predsednici Rusije i Kine Vladimir Putin i Si Đinping, naložili su vladinim delegacijama da završe pripreme dokumenata.

Rusija će ove godine povećati snabdevanje Kine gasom na 22 milijarde kubnih metara, izjavio je potpredsednik ruske vlade Aleksandar Novak u intervjuu televiziji Rusija-1.

- Prethodne brojke pokazuju da su do kraja 2022. godine povećane zalihe nafte, gasa i uglja - rekao je Novak, preneo je TAS. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Prema njegovim rečima, prošle godine Rusija je isporučila Kini 15 milijardi kubnih metara prirodnog gasa, a očekuje se da će ta cifra 2023. godine dostići 22 milijarde kubnih metara.

Tokom sastanka u martu, predsednici Rusije i Kine Vladimir Putin i Si Đinping, naložili su vladinim delegacijama da završe pripreme dokumenata o gasovodu Sila Sibiri-2 kako bi ih potpisali što pre, prenosi Tanjug.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.