RUSKA PRAVOSLAVNA CRKVA SLAVI BOŽIĆ

Izvor: Kurir, 07.Jan.2011, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSKA PRAVOSLAVNA CRKVA SLAVI BOŽIĆ

MOSKVA - U svim hramovima Ruske pravoslavne crkve noćas i danas služene su božićne liturgije.

U glavnoj crkvi u Moskvi - hramu Hrista Spasitelja, Božićnu liturgiju služio je patrijarh Moskovski i cele Rusije Kiril, a prisustvovao je i predsednik Rusije Dmitrij Medvedev.

Za razliku od Medvedeva, koji je liturgiji prisustvovao zajedno sa suprugom Svetlanom, premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Vladimir Putin Božić je dočekao u crkvi u Tverskoj oblasti bez supruge.

Patrijarh Kiril je u svojoj Božićnoj poslanici pozvao vernike na "ujedinjenje, razumevanje, uzajamno pomaganje, nezavisno od ubeđenja, nacionalnosti i socijalnog položaja".

Predsednik Medvedev čestitao je sugrađanima praznik pozivajući ih na dobrotu i ljubav, vrednostima koje su "vekovima služile jačanju moralnih kvaliteta i ujedinjavanju ruskog naroda", i pomagali Rusiji da premosti teškoće i očuva mir.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.