RUSIJA INTENZIVNO JAČA INTERESOVANJE ZA ARKTIK: Putin poslao snažnu poruku okupljenima na forumu gde se određuje budućnost ove regije

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2022, 00:19

RUSIJA INTENZIVNO JAČA INTERESOVANJE ZA ARKTIK: Putin poslao snažnu poruku okupljenima na forumu gde se određuje budućnost ove regije

Ruski forum "Arktik-led se pokrenuo" održava se od 16. do 18. avgusta

Predsednik Rusije Vladimir Putin u pismenom obraćanju pozdravio je učesnike foruma "Arktik-led se pokrenuo" u gradu Usinsk u Republici Komi, saopštila je pres služba federalnog projekta "Čist Arktik". .

- Znam da ste već učinili mnogo da eliminišete ekološku štetu i pomogli da se dovedu u red >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << velike teritorije u Kareliji, Murmanskoj i Arhangelskoj oblasti, u Čukotki, u Jamalo-Nenetskom autonomnom okrugu i Krasnojarskoj oblasti i privukli istomišljenike u svoje redove. Uveren sam da ćete tokom foruma moći da razgovarate o širokom spektru tema za očuvanje prirode, razmenjujete iskustva i znanja, odredite ciljeve za budućnost. Hvala vam za učešće u životu naše zemlje - saopštio je ruski predsednik.

Ključni događaj će biti plenarna sednica u vidu pitanja i odgovora volontera, a jedna od glavnih tema će biti razvoj Arktika, na kojoj će biti predložene ideje i rešenja aktuelnih pitanja, izjavio je ministar Rusije za razvoj Dalekog Istoka i Arktika Aleksej Čekunkov.

Forum "Arktik-led se pokrenuo" je uključen u plan ruskog predsedavanja u Arktičkom savetu 2021-2023. godine, čiji je operator Fond Roskongres.

BONUS VIDEO: Ukrajina se ruga turistima zbog eksplozija na Krimu

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.