RUSIJA DO KOSMOSA Evo šta je uspelo da zaprepasti čak i Vladimira Putina

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2023, 22:23

RUSIJA DO KOSMOSA Evo šta je uspelo da zaprepasti čak i Vladimira Putina

Putin je danas bio na sastanku sa mladim naučnicima i stručnjacima iz kosmičke industrije

Visok status neke zemlje na svetskoj sceni zavisiće od njenog uspeha u oblasti razvoja kosmičkih tehnologija, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Na sastanku sa mladim naučnicima i stručnjacima iz kosmičke industrije ruski lider je konstatovao da oni rade u veoma perspektivnoj oblasti.

-Vi radite u veoma interesantnoj i perspektivnoj sferi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bez koje će život - ne samo razvoj, nego život čovečanstva uskoro postati potpuno nemoguć. Postojanje pojedinih zemalja, njihov status na svetskoj sceni, njihov kvalitet razvoja nemoguć je bez svemira, kazao je Putin.

Takođe je kazao da je pogledao matematički model onoga što će se događati u kosmičkoj sferi 2030. godine i to "izaziva takvo zaprepašćenje". Putin je naveo mišljenje stručnjaka da, ako korekcija Međunarodne svemirske stanice danas mora da se vrši dva puta godišnje, do 2030. godine korekcija pojedinih svemirskih letelica moraće da se vrši dva puta dnevno.

Predsednik je objasnio da je razlog ogroman broj letelica koje se nalaze oko svemirske stanice, od kojih svaka obavlja važne zadatke kao što su komunikacija, istraživanje i tako dalje.

Takođe je kazao da se saradnja Rusije sa drugim zemljama u kosmičkoj sferi nastavlja, uprkos svim problemima.

Putin je dodao da je država zainteresovana za razvoj privatnih kompanija u kosmičkoj industriji, ali za to je potrebno stvoriti uslove i tržište kako bi bilo isplativo poslovati. Takođe je kazao da je ruski budžet u celini pouzdan i uravnotežen.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Putin: Status zemalja na svetskoj sceni zavisiće od razvoja kosmičke sfere

Izvor: 24sedam.rs, 26.Okt.2023

Na sastanku sa mladim naučnicima i stručnjacima iz kosmičke industrije ruski lider je konstatovao da oni rade u veoma perspektivnoj oblasti

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.