RUKA ZLOČINCA PREKINULA ŽIVOT IZUZETNOG DRŽAVNIKA Putin uputio telegram saučešća porodici Abea

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2022, 12:19

"RUKA ZLOČINCA PREKINULA ŽIVOT IZUZETNOG DRŽAVNIKA" Putin uputio telegram saučešća porodici Abea

Ruski predsednik Vladimir Putin je u telegramu izrazio saučešće supruzi i majci preminulog bivšeg premijera Japana Šinzo Abea, objavljeno je na sajtu Kremlja.

Abe je preminuo u petak u Univerzitetskoj bolnici Nara nakon što je napadnut. Imao je 67 godina.

- Poštovana gospođo Joko Abe, draga gospođo Akie Abe, primite moje najdublje saučešće povodom smrti Vašeg sina i supruga Šinzo Abea... Želim Vama i Vašoj porodici snagu i hrabrost u suočavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa ovim teškim, nenadoknadivim gubitkom - kaže se u Putinovom telegramu.

Predsednik Rusije je, izražavajući saučešće povodom smrti Abea, istakao da je ruka zločinca prekinula život izuzetnog političara koji je mnogo učinio na razvoju dobrosusedskih odnosa između Rusije i Japana.

- Ruka zločinca prekinula je život izuzetnog državnika koji je dugo bio na čelu vlade Japana i učinio mnogo na razvoju dobrosusedskih odnosa između naših zemalja - navodi se u telegramu.

Putin je napomenuo da je održavao redovne kontakte sa Abeom, u kojima su se u potpunosti manifestovali odlični lični i profesionalni kvaliteti bivšeg premijera Japana.

- Svetlo sećanje na ovog izuzetnog čoveka zauvek će ostati u srcima svih koji su ga poznavali - naglasio je ruski lider.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Putin: "Zločinacka ruka prekinula život Šinzoa Abea"

Izvor: B92, 08.Jul.2022

Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je saučešće povodom smrti bivšeg japanskog premijera Šinzoa Abea...Putin je istakao da je zločinačka ruka prekinula život istaknutog političara, koji je mnogo učinio za razvoj dobrosusedskih odnosa Rusije i Japana...Telegram saučešća objavljen je na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.